Известните по цял свят марки чай Липтън (Lipton), Сайто (Saito)

...
Известните по цял свят марки чай Липтън (Lipton), Сайто (Saito)
Коментари Харесай

Чаят напуска Русия, ще останат ли празни самоварите

Известните по целия свят марки чай " Липтън " (Lipton), " Сайто " (Saito) и " Брук Бонд " (Brooke Bond) ще спрат да се създават в Русия до края на 2022 година Това заяви компанията " Екатера " (Еkaterra), която има марките, съобщи ТАСС.

" Марките чай " Липтън ", " Сайто " и " Брук Бонд " ще спрат да се създават на съветския пазар до края на 2022 година и скоро по-късно компанията " Екатера " ще спре също по този начин продажбата и дистрибуцията им. Продукцията на тези марки към момента може да се откри в магазините, до момента в който не свършат запасите на сътрудниците ", уточни компанията майка. В известието се добавя, че тя няма други активи в Русия.

Решението за продажбата на бизнеса с чай на " Екатера " е взето от " Си Ви Си кепитъл партнърс фънд VIII " (CVC Capital Partners Fund VIII) и " Юниливър " (Unilever) на световно ниво, прецизира пресслужбата. През лятото на 2021 година " Екатера " бе обособена в настрана поделение, а през юли 2022 година Си Ви Си заяви, че е завършил покупката на марките на " Екатера ".

Руското министерство на селското стопанство прави оценка, че националният пазар е изцяло гарантиран с чай и смята, че изтеглянето на производителя на трите марки няма да окаже значително въздействие върху размера и асортимента. Това показва ведомството в мрежата " Телеграм ".

Според министерството, по данни на асоциацията " Росчайкофе ", главен дял на вътрешния пазар имат фирмите с съветски капитал, чиито мощности разрешават изцяло да се  подсигури търсенето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР