От сдружение Зелена Странджа“ организират похода крепост Русокастро“ и пещера

...
От сдружение Зелена Странджа“ организират похода крепост Русокастро“ и пещера
Коментари Харесай

Разходка за Гергьовден: Средновековна крепост край Бургас предлага невероятно приключение

От съдружие „ Зелена Странджа “ провеждат похода цитадела „ Русокастро “ и пещера Русина дупка за Гергьовден . Те са избрали тъкмо тези дестинации, тъй като празникът на Свети Георги е празник на храбростта , мъжеството и смелостта .

„ На крепостта „ Русокастро “ /Русокастрон/, Средновековна България е удържала последната си военна победа преди да падне под турска власт! На 18 юли 1332 година „ Русокастро “ става сцена на грандиозна борба, приключила с разгромяваща победа на българския цар Иван Александър над византийската войска, предвождана от император Андроник “, показват от сдружението.

В региона на крепостта се намира и храм „ Свети Георги “ , който също ще бъде включен в празничната стратегия . Ще се премине и през новоизградената пътека до пещера-светилище Русина дупка , където има аязмо, водата на което е с магическата мощ срещу уроки, споделя легендата.

Походът е лек , подобаващ и извънредно забавен и за деца . Започва и приключва в село Желязово. Маршрутът е кръгообразен – 8 км, а е теренът равнинен.

Благородно! Родители и възпитаници от ОУ „ Антон Страшимиров “ в Бургас събраха 7000 лв. и хранителни артикули за нуждаещи се деца

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР