Изненадваща градушка падна този след обяд в София. Най-силно валя

...
Изненадваща градушка падна този след обяд в София. Най-силно валя
Коментари Харесай

Градушка изпочупи прозорци на коли в София

Изненадваща градушка падна този след обяд в София. Най-силно валя в столичните квартали " Младост " и " Студентски град ". Зрители на bTV ни изпратиха видеокадри. На някои от тях се вижда по какъв начин градушката е изпочупила прозорец на автомобил.

Снимки бяха оповестени и във Фейсбук страницата Меteo Bulgaria. 

През идващото денонощие облачността над страната ще бъде най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология. 

 Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа 2 мин. Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа  „ Ножове летяха във въздуха “: Разказ на пасажер за турбуленцията, която умъртви човек (ВИДЕО И СНИМКИ) 3 мин. „ Ножове летяха във въздуха “: Разказ на пасажер за турбуленцията, която умъртви човек (ВИДЕО И СНИМКИ)  КНСБ: Най-малко 1080 лв. ще бъде минималната заплата следващата година 3 мин. КНСБ: Най-малко 1080 лв. ще бъде минималната заплата следващата година  Русия: Отговорът на френски войски в Украйна няма да бъде единствено политически 2 мин. Русия: Отговорът на френски войски в Украйна няма да бъде единствено политически  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “ 2 мин. Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “  Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа 2 мин. Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа  „ Ножове летяха във въздуха “: Разказ на пасажер за турбуленцията, която умъртви човек (ВИДЕО И СНИМКИ) 3 мин. „ Ножове летяха във въздуха “: Разказ на пасажер за турбуленцията, която умъртви човек (ВИДЕО И СНИМКИ)  КНСБ: Най-малко 1080 лв. ще бъде минималната заплата следващата година 3 мин. КНСБ: Най-малко 1080 лв. ще бъде минималната заплата следващата година  Русия: Отговорът на френски войски в Украйна няма да бъде единствено политически 2 мин. Русия: Отговорът на френски войски в Украйна няма да бъде единствено политически  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “ 2 мин. Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “

На доста места ще има превалявания. В обособени региони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични стихии. Там има условия за местни интензивни феномени, обилни количества на преваляванията и за градушки.

През нощта ще бъде съвсем безшумно, а денем ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, в София – към 19°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често забележителна и там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималните температури ще са сред 19° и 21°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици, над 2700 м преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 14°, на 2000 м – към 7°.

В петък ще доминира слънчево време, само че след обяд още веднъж ще се развива купеста, над планинските региони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали временен дъжд, ще прегърми, в обособени региони в Югозападна България - по-интензивно.

Сутринта ще е малко по-хладно, само че денем ще стартира стопляне. В събота вероятността за превалявания в по-голямата част от страната краткотрайно понижава, само че след обяд в обособени планински региони в Западна България ще превали временен дъжд.

Вятърът ще бъде с източна съставния елемент, ще се усили и ще бъде най-вече сдържан. Дневните температури ще се покачат още малко и оптималните ще са най-вече сред 24° и 29°, по Черноморието - към 20°.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР