Известната максима, че богатите също плачат може и да е

...
Известната максима, че богатите също плачат може и да е
Коментари Харесай

Доказано – богатите са по-щастливи от бедните

Известната максима, че богатите също плачат може и да е вярна, само че една сълза понякога измежду лукса и разкоша не пречи на множеството богати хора да не престават да се усещат щастливи и удовлетворени от живота. Изследователи от американския институт Харис потвърдиха, че хората с повече благоприятни условия са по-щастливи от тези, които разполагат с по-малко пари.

Резултатите на института Харис са резултат от извършена онлайн анкета. Около 2755 души е трябвало да отговорят на въпроси за връзките си със фамилията и приятелите, работата, времето за занимание, здравето, финансовото им положение, духовните им вярвания и въздействието им по разнообразни проблеми.

 Доказано – богатите са по-щастливи от бедните

Близо една трета от всички американци участници в проучването на Харис се определили като доста щастливи. Крайните резултати сочат, че щастливците измежду хората с годишен приход от 35 000 $ са към 28%, а при получаващите над 75 000 $ годишно, те са 38%. Значителна разлика, която потвърждава, че благополучие въпреки всичко може да се купи с пари.

Директора на института Харис - Реджина Корсо, е на мнение, че парите в действителност имат известно значение що се отнася до благополучие. " Разликата не е доста огромна, само че като се има поради, че 82% от хората с ниски приходи не са изключително щастливи, считам, че това приказва много. ", съобщи Корсо.

Резултат от проучването е още и обстоятелството, че омъжените дами са доста по-доволни от мъжете в съпоставяне от неомъжените дами. Данните от анкетата демонстрират, че броят на щастливите американци леко е намалял спрямо предходните години.

 Доказано – богатите са по-щастливи от бедните

Само една трета от американците тази година декларират, че са доста щастливи, което се регистрира като лек спад по отношение на предходната и по-миналата година. Тогава на това менние са били 35% от интервюираните.

Американците също по този начин считат, че техният персонален глас не може да повлияе при вземането на решения от национална значимост. Миналата година проучването показва, че тогава по-голям % от интервюираните са били на мнение, че персоналните им визии и мнение са в положение да трансформират нещо.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР