Известна със своята ефективност в борбата с килограмите, нисковъглехидратната диета

...
Известна със своята ефективност в борбата с килограмите, нисковъглехидратната диета
Коментари Харесай

8 предимства на нисковъглехидратната диета

Известна със своята успеваемост в битката с килограмите, нисковъглехидратната диета се концентрира над приема на храни, богати на мазнини и протеини, ограничавайки въглехидратите. Нека разгледаме по-подробно изгодите на нисковъглехидратната диета и аргументите тя да бъде толкоз ефикасна.

1. Бързо събаряне на килограми

Благодарение на ниското наличие на въглехидрати, диетата спомага за бързото събаряне на килограми, тъй като засища глада. Няма потребност да броите калориите. Много хора съумяват да отслабнат точно с такава диета, въпреки преди този момент да са пробвали редица други способи. Това се случва поради намаляването равнищата на гликоген, виновен за производството на инсулин, който от своя страна спомага за натрупването на мазнини.

2. Подобрява когнитивната функционалност

Повечето хора отстраняват мазнините от менюто си, тъй като ги заместват с въглехидрати. В това число влизат и здравословните, които подкрепят вярното действие на мозъка, контролират действието на хормоните и въздействат на настроението. Захарта е пристрастяваща и въпреки да успее да ви зареди с сила, това бързо ще отшуми и ще се почувствате по-уморени и отпреди. Нисковъглехидратната диета предизвиква приема на потребни мазнини и спомага за по-добра когнитивна функционалност.

 намаляване с нисковъглехидратна диета

3. Намалява риска от развиване на метаболитен синдром и сърдечни болести

Проучване открива, че нисковъглехидратните диети крият по-малък риск от отключване на метаболитен синдром. Те понижават и равнищата на неприятния холестерол спрямо диетите с ниско наличие на мазнини.

4. Понижава риска от развиване на диабет от 2-ри вид

Много проучвания демонстрират, че диетата с ниско наличие на въглехидрати е естествено лекарство за диабет и сполучлива профилактика на пациентите с диабет от 1-ви и 2-ри вид. Освен това, този хранителен режим има способността да управлява равнищата на кръвното налягане и секрецията на инсулин.

5. Помага в битката с рака

Доказано е, че въглехидратите способстват за натрупването на свободните радикали и за зареждането на раковите кафези. Тъй като нисковъглехидратната диета лимитира техния банкет, тя работи като естествено лекарство против рака, укрепва имунитета и понижава оксидативния стрес.

 кето диета

6. Намалява чувството за апетит

Кето диетата натъртва на здравословните мазнини, което изцяло удовлетворява организма и понижава чувството за апетит. Организмът е утолен по-дълго време, което след това се отразява и на фигурата.

7. Насърчава положителното храносмилане

Намаляването на захарта е обвързвано с по-лесното храносмилане. При диетата с ниско наличие на въглехидрати се натъртва на храни, които предизвикват изгарянето на мазнини, подкрепят вярното храносмилане и балансират организма.

8. Контролира хормоните

И освен тези, виновни за апетита, а и всички останали, в това число тези, влияещи върху настроението и душeвността. Доказано е, че диетата внася баланс сред тях и понижава доста депресивните положения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР