Известна американска скиорка загива, затрупана от лавина в Косово. 54-годишната

...
Известна американска скиорка загива, затрупана от лавина в Косово. 54-годишната
Коментари Харесай

Спускала се по едни най-високите върхове в света: Скиорка и тв звезда загива в лавина, която предизвиква сама

Известна американска скиорка умира, затрупана от лавина в Косово. 54-годишната Катрин Ригби, известна като Каша, e умряла в планинския курорт Брезовица в Косово. Новината заяви нейният избраник Магнис Уоф Мъри в обществените мрежи.

" Трябваше да се оженим през септември. Сега оставам вдовец, унищожен съм ", споделя той.

От формалната страница на курорта разгласяват в Инстаграм фотография на спасители и носилка с фолио. Посочва се, че избавителният екип на ски центъра е „ извадил жертвата от доста рискова част на хълма, където тя трагично е изгубила живота си “. Междувременно те са сложили в заплаха личния си живот.

Тялото й било намерено във вторник в Косово, само че едвам след аутопсията се открило, че това е Катрин Ригби

Ригби е определяна като добър планински и рисков скиор. Тя прави първите спускания по някои от най-интересните върхове в света и се появява в няколко кино лентата и в телевизионно риалити шоу в Съединени американски щати.

Кайл Смейн почина трагично в Япония единствено на 31 години

Каша е излязла от туристическите алеи, когато е била затрупана от лавината, оповестяват Sky news.

   View this post on Instagram

A post shared by Kasha La (@kashalaclare)

Скиорката издъхва, макар че годеникът ѝ неотложно ѝ е направил сърдечен масаж и изкуствено дишане, а по-късно е получила и здравна помощ.

Ригби е бил изтласкана до борово дърво от дребна лавина. В резултат на удара е получила солидно вътрешно кървене и увреждане на органите - изключително на белите дробове, показва Ski Magazine.

   View this post on Instagram

A post shared by Kasha La (@kashalaclare)

Тя е била в Брезовица, на към 80 км южно от столицата на Косово Прищина - с Tour de Piste, план, включващ опитни скиори, които трябвало да се движат по неразучени ски писти на известни места. Предполага се, че лавината е провокирана от самата скиорка.

След новината за трагичния случай почитателите ѝ в обществените мрежи я разказват като " вдъхновяваща жена ", " мощна светлина " и " блага сестра ", както и че оставя незаличима диря в обществото.

Смъртта на Катрин Ригби е доказана от Държавния департамент на Съединени американски щати. Тя е родена в Стоу, Върмонт, през 1970 година и става телемарк скиор още като дете.

Той е блъснал главата си

Телемарк ски е композиция от алпийски и скандинавски ски, при които спортистът свива коленете си всякога, когато би трябвало да завие. A обувката е прикрепена към ските единствено на върха, а не и откъм гърба, както нормално.

   View this post on Instagram

A post shared by Kasha La (@kashalaclare)

Ригби взе участие в надпревари по телемарк и рискови ски в Съединени американски щати, Канада, Южна Америка, Нова Зеландия, Русия, Азия, Европа, Индия и Близкия изток.

През 1970 година в Перу под снега остават 22 000 души

Тя е карала ски на най-високите върхове в Сибир, Киргизстан, Китай и измежду планините в Монголия и е една от единствено трите дами в Съединени американски щати, които са карали ски по 8000-метров връх в Хималаите.

През 2009 година Каша се появява във кино лентата Edge Of Never, а шест години по-късно е участник в третия сезон на риалити формата Ultimate Survival Alaska, в който тимът ѝ приключва втори.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР