Известен турски бизнесмен загина в катастрофа в България.Танер Ай е

...
Известен турски бизнесмен загина в катастрофа в България.Танер Ай е
Коментари Харесай

Серия от разкрития за връзката на загиналия у нас бизнесмен Танер Ай и Ердоган

Известен турски предприемач почина в злополука в България.

Танер Ай е бил основна фигура в неразрешената на Запад организация "Османци Германия ", а присъединяване му в нея беше осветлено от турски под земята необут в заточение, осведоми.

На 29 декември "Порше " с турска регистрация катастрофира на Автомагистрала "Тракия ". Единият пасажер умира на място, а другият е ранен. Журналистът Мехмед Юмер вижда, че опозиционните медии в Турция обръщат съществено внимание на злополуката. Причината - починалият е младият бизнесменТанер Ай.

"Защо това лице предизвикаше интереса на турските медии, които засягаха тематиката - заради простата причина, че преди към 5-6 месеца в Турция се случи много сериозен трус, който беше провокиран от мафиотския необут Седат Пекер ", сподели Юмер.

Осъден по обвиняване за управление на проведена незаконна група, Седат Пекер прави серия разкрития от Дубай, където се намира. Твърди, че по повеля на народен представител от ръководещата партия, е пращал пари до организацията "Османци Германия ". Посредникът е добре прочут у нас с картата на Велика Турция, която претопява територията на България.

Точно тук изплува името Танер Ай - индивидът, който придвижва парите.

"Съмненията паднаха върху Танер Ай, тъй като в обществените мрежи той имаше оповестени фотоси с най-висшите управления от турското държавно ръководство ", разяснява Юмер.

Младият мъж има фотоси с шефа на турското разузнаване Хакан Фидан, с основни министри, измежду които външният, вътрешният и на защитата. Официалната информация от Министерство на вътрешните работи е за пътнотранспортно произшествие, при което има един умрял и един ранен. Три седмици по-късно "Свободна Европа " описа за случая, а пред Новините ON AIR вътрешният министър Бойко Рашков беше сбит - "засилен интерес по тематиката от турските служби няма ".

За Мехмед Юмер злополуката в България хвърля светлина върху механизмите, по които партията на президента Реджеп Ердоган работи.

"В Турция избухна мегакорупционен скандал още през 2013 година. Критични медии още веднъж сложиха на масата въпроса за корупционните схеми ", посочи Юмер.

Опозиционните медии в Турция смятат Танер Ай за един от ръководителите на "Османци Германия " - формация, почнала дейна активност след опита за прелом в Турция през 2016 година. Бандата е следена от немското разузнаване, прокуратурата и полицията. Свързвана е с пране на пари, рекет, трафик на хора и опиати.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР