Известен политик атакува яростно държавния ни глава.Не е подлагано на

...
Известен политик атакува яростно държавния ни глава.Не е подлагано на
Коментари Харесай

Мирчев, ПП-ДБ: Натовският камуфлаж на Радев падна, под него се вижда руската рубашка

Известен политик нападна гневно държавния ни глава.

Не е подлагано на каквато и да е разискване това, че след март месец Мария Габриел ще бъде министър председател. До момента и премиерът Николай Денков, и вицепремиерът Мария Габриел се оправят добре с работата си. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Ивайло Мирчев във връзка предлагането на Радомир Чолаков от ГЕРБ министърът на финансите Асен Василев да стане вицепремиер, дружно с ръководителя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, а водачът на ГЕРБ Бойко Борисов да стане министър председател при ротацията.

По думите му не е обсъждано и в никакъв случай не е поставяно като изискване страната ни да одобри повече мигранти против приемането на България в Шенген по въздух.

Ние най-сетне сме пред опцията България в действителност да влезе в Шенген. Да, първо ще бъде по въздух, само че ние ще желаеме съответна дата още през 2024 година за влизане и по суша, съобщи Мирчев.

В отговор на въпрос той посочи, че измененията в Конституцията би трябвало да бъдат дефинитивно признати 4-5 дни преди Коледа.

Според него рецензиите на президента Радев за измененията са неоснователни, а президентът няма квалифициран различен проект за промени в Конституцията.

Президентът беше определен като натовски военачалник, а сега имаме един президент, който си смъкна натовския камуфлаж и под него се вижда съветската рубашка. С измененията в Конституцията ние желаеме да се затвърди евроатлантическия курс на страната, който служебните държавни управления на Радев се пробваха да трансформират, уточни депутатът от ПП-ДБ.

Той означи, че конституционните промени, свързани със служебното държавно управление, се вършат, с цел да се ограничи властта да прави еднолично безпринципни назначения в службите за сигурност, написа novini.bg.

Ивайло Мирчев уточни, че ръководещото болшинство би трябвало да създаде избран механизъм, по който да стават назначенията в регулаторите.

Надявам се това да стане напълно скоро, след Нова година. Тогава ще се заемем същински с регулаторите. Сега сме на вълна бюджет и Конституция. За нас е значимо не просто да сложим квоти на една или друга партия, а в действителност да има селекция и тези регулатори да работят като такива. Защото сега няма регулатори. Когато тези регулатори работят, работи бизнесът, работи страната. А сега те са подвластни от политици, сподели още Мирчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР