Известен наш специалист тръгна по работа за Белгия, но стигна

...
Известен наш специалист тръгна по работа за Белгия, но стигна
Коментари Харесай

Свалиха от самолета прочут наш специалист

Известен наш експерт потегли по работа за Белгия, само че стигна единствено до Летище София. Въпреки че е носил половин дузина документи ​- контракт с задграничния шеф, клетвена декларация, PCR​ тест, специфичен формуляр Passenger Locator Form, самолетен билет и други, Стоян Ножделов бил върнат още на чек-контрола на аеропорта. Историята му е доказателство какъв брой мъчно се пътува в условия на пандемия, даже почтително да си извършил всички условия, посочени от управляващите.

Стоян Ножделов е един от дребното български препаратори, прочут със занаята си и зад граница. Регулярно върви в чужбина за осъществяване на краткосрочни поръчки. Такъв бил и последният случай. Работодателят му изготвил съответно контракт за осъществяване на поръчката, изпратил и копие, с цел да може пътуването да се смята като „ наложително и съществено”. Именно с подобен аргумент обаче не пуснали препаратора да се качи в самолета.

Така Ножделов изгубил бъдещия си приход от предоставената работа, парите за PCR теста, транспортните разноски от Панагюрище до столицата, а към този момент - и парите за самолетния билет. " Толкова бях обиден, че не попитах самолетната компания при какви условия мога да получа обезщетение за проваления полет ", описа той пред " Марица ".

От 27 януари до 18 април в Белгия е въведена краткотрайна възбрана за всички пътувания от и до страната за туризъм или заради други несъществени аргументи, без значение дали тези пътувания се реализират с въздушен, авто, морски или железопътен превоз. От възбраната има единствено няколко изключения и за такива се смятат безапелационни фамилни аргументи, обучение, пътешестване по медицински аргументи и аморфното „ професионални причини”. Въпреки цялата предварителна бумащина, белгийските управляващи задължават всички идващи от страни в алената зона, каквато е и България, да съблюдават наложителна 7-дневна карантина. Вероятно тук се крие и повода, заради която на българина не е позволено да излети.

" Моето бизнес пътешестване беше планувано като краткосрочно и по тази причина са решили, че няма смисъл да потеглям, откакто поради карантината няма да мога да свърша уговорката си ", допуска Стоян Ножделов. А единствено допуска, тъй като на чек-контрола го отрязали единствено с " пътуването ви не е по основни аргументи ". Тепърва ще договаря с нискотарифната самолетна компания за отплата или ваучер за последващо пътешестване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР