Извеждането на кораба Царевна от пристанището на Мариупол в момента

...
Извеждането на кораба Царевна от пристанището на Мариупол в момента
Коментари Харесай

Кап. Димитров: Извеждането на Царевна от Мариупол в момента не е реалистично

Извеждането на кораба " Царевна " от пристанището на Мариупол сега не е реалистично. Това съобщи капитан Димитър Димитров от Асоциацията на морските капитани в " Денят стартира " на Българска национална телевизия.

На борда на кораба има 17 български моряци и един украински. Разполагат с задоволително гориво, с цел да изоставен пристанището на Мариупол при първа опция. По корпуса на кораба няма вреди, не е бил под обстрел и може да плава при осъществяване на минимални поправки.

" За да бъде евакуиран екипажът би трябвало да бъдат осъществени договаряния с двете воюващи страни или когато фронтът се отдалечи от там, където е корабът, в случай че мястото се управлява от една от воюващите групировки, тогава ще би трябвало да се проведат договаряния, с цел да се обезпечи кулоар за евакуацията на хората. Да се приказва да се изтегля корабът с хората и да излезе от пристанището на този стадий е нереално, ще мине много време, до момента в който се възстановява обстановката, с цел да може да излезе корабът от там ", добави капитан Димитър Димитров.
Въпреки това сигурността им е обезпечена. От диалозите с тях излиза наяве, че те имат храна и вода и са на безвредно разстояние от сраженията.

Специален проект за сигурност, какъвто има всеки транспортен съд, е задействан на плавателните съдове с български моряци, които са блокирани в Украйна.

Нивото сега е трето, което е най-високото допустимо, не се позволяват никакви външни лица на кораба. Нашите моряци не могат да се приберат повече от месец поради започването на войната в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР