Извънредно положение беше обявено на Сейшелите след масивна експлозия в

...
Извънредно положение беше обявено на Сейшелите след масивна експлозия в
Коментари Харесай

Сейшелските острови обявиха извънредно положение след мощна експлозия

Извънредно състояние беше оповестено на Сейшелите след солидна детонация в индустриална зона на основния остров Махе, както и поради наводнения, предава „ BBC “.

Взривът раздра зоната, изравнявайки търговски здания и разрушавайки близки жилища, оставяйки диря от опустошаване по източното крайбрежие на остров Махе.

Президентът на Сейшелските острови Вавел Рамкалаван подреди на всички, като се изключи главните служащи, да останат вкъщи. Много хора са ранени . Няколко души също са евакуирани от домовете си.

Експлозията е избухнала малко след 02:00 ч. локално време в строителна и кариерна компания, където са били съхранявани експлозиви в четири контейнера .

„ През последните 10 години имаше огромни опасения по отношение на запасите от експлозиви (които се държат ) “ , съобщи президентът Рамкалауан, представен от вестник Seychelles Nation.

„ Четири контейнера с експлозиви избухнаха… Сърцето ми е тежко сега и знам, че доста фамилии са наранени. Бях шокиран да видя Провидънс, Пти Париж и Каскад в такова положение. Сякаш преминахме през война . “

Международното летище също беше развалено, макар че е на 4 километра (2,5 мили). Училищата са затворени , а лечебните заведения – за всички случаи, с изключение на за незабавни такива.

Единственото позволено придвижване е влизането и излизането от ваканционните острови . Официалния акаунт на страната в X се споделя:

„ Международното летище на Сейшелските острови към момента работи и фериботните услуги сред островите работят за гости . “

Правителството на Обединеното кралство посъветва своите жители на остров Мае да останат на закрито до второ разпореждане. Изключително мощният дъжд през нощта аргументи тежки наводнения и свлачища, което усили натиска върху екипите за реагиране на острова. Трима души починаха, когато домовете им бяха разрушени. Потопът докара до приключване на канализация в океана и хората се поучават да не плуват.

Президентът Рамкалаван назова двойното злополучие „ опустошение “ за страната и прикани хората да проявят взаимност към засегнатите .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР