Извънредният и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам Н. Пр.

...
Извънредният и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам Н. Пр.
Коментари Харесай

Председателят на виетнамското Национално събрание с лекция в УНСС

Извънредният и пълномощен дипломат на Социалистическа република Виетнам Н. Пр. До Хоанг Лонг се срещна с ректора на УНСС проф. доктор Димитър Димитров. Основна тематика на визитата беше идната аудиенция на ръководителя на виетнамското Национално заседание Въонг Дин Хюе в България и обществената лекция, която той ще изнесе в УНСС на 25 септември 2023 година от 16.30 ч. в зала „ Максима “.

Ректорът благодари на Н. Пр. До Хоанг Лонг за избора на УНСС за провеждането на лекцията, ориентирана към поощряване на виетнамско-българските връзки. Председателят на виетнамското Национално заседание Въонг Дин Хюе ще бъде на публично посещаване по покана на ръководителя на Народното събрание на Република България Росен Желязков от 21 до 25 септември т.г.
-->
Заедно с представителя на най-високия пост в Социалистическа република Виетнам се чака да бъдат генералният секретар на Народното събрание Буи Ван Къонг, ръководителят на Комисията по външна политика Ву Хай Ха, ръководителят на Комисия по просвета, технология и околна среда Ле Куан Хуи, основният секретар и ръководител на общинския съвет на провинция Нге Ан, зам.-министрите на външните работи, промишлеността, планирането и вложенията, културата и туризъм и други На обществената лекция са поканени да участват представители на университетските среди, бизнеса, държавната администрация, народни представители, научни и публични и браншови организации.

По време на срещата с ректора беше разисквано и бъдещото партньорство в просветителната и научно-изследователската сфера сред УНСС и виетнамски университети. Проф. доктор Димитър Димитров посочи водещите позиции на УНСС в създаването на взаимни стратегии с университети от целия свят, присъединяване на УНСС в плана ENGAGE.EU дружно с осем влиятелни университета от Европа и обезпечаването на стажове и подвижност в над 100 непознати университета по стратегия „ Еразъм+ “.

Въонг Дин Хюе е виетнамски политик и професор по стопанска система. Понастоящем е ръководител на Националното заседание на Виетнам. Бил е заместител министър-председател на Социалистическа република Виетнам, министър на финансите и началник на Икономическата комисия на консултантска организация на Централния комитет за стопански политики и тактики.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР