Изучаването на това, какво става в главите на малките деца,

...
Изучаването на това, какво става в главите на малките деца,
Коментари Харесай

Удивителни факти за бебетата

Изучаването на това, какво става в главите на дребните деца, наподобява на редене на голям пъзел. До ден сегашен бебешкият мозък остава една от най-големите загадки.

Според някои проучвания, бебетата могат да четат мисли, само че към този момент не може да се твърди изрично, че владеят телепатия.

Бебетата едвам навършили 10 месеца, стартират да наблюдават мисловните процеси на останалите хора. Когато бебетата са учудени от нещо или виждат, че става нещо неизмеримо, стартират деликатно да следят.

Миловидността в интервала на детството не значи наложително прелест в зрелост. Не съществува връзка сред това, до каква степен прелъстителен е бил човек като дете и какъв е външния му тип, когато към този момент е пораснал.

 Удивителни обстоятелства за бебетата

В бебетата има нещо от расизма. Децата на възраст към три месеца избират лицата на хора от тяхната раса. При деца, към които има представители на разнообразни раси, от ранна възраст не се развиват расови предразсъдъци.

Бебетата разграничават неприятните хора от положителните. Те имат развито възприятие за добродетелност даже и на възраст шест месеца. Така че детския рев при среща с непознати постоянно е реакция към негативната сила на хората.

Бебетата могат да четат по устните. При това даже не е належащо да се произнасят думите на глас. Ако майката по време на бременност е говорела на два езика, то бебето е разбирало разликата сред тях.

Децата на възраст сред четири и шест месеца могат образно да разграничат двата езика, гледайки видеозаписи без тон, на които човек приказва на разнообразни езици.

Бебетата разпознават майка си по миризмата, биенето на сърцето й и по гласа. Всичко това им е познато още от утробата.

Разпознават и гласовете на останалите членове на фамилията или другари, които са били постоянно към майката в интервала на бременността.

Бебетата още от майчината вътрешност имат построен нюх към музиката. Множество проучвания демонстрират, че избират класическата музика.

Те реагират на музиката, която не харесват, с учестяване на сърдечния пулс и даже с гримаси, което може да се види на актуалните 4D ултразвукови апарати.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР