Изцяло подкрепям законовите действия на полицията при задържането на четиримата

...
Изцяло подкрепям законовите действия на полицията при задържането на четиримата
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов с коментар за арестите в пловдивския квартал „Столипиново“

Изцяло поддържам законовите дейности на полицията при задържането на четиримата души в пловдивския квартал „ Столипиново “. Това се показва в позиция на министър Красимир Каракачанов, заместител министър-председател по публичния ред и сигурността и министър на защитата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.

„ При полицейска акция на 30 януари на територията на циганския квартал „ Столипиново “ в град Пловдив и на територията на град Асеновград чиновници на реда от РПУ – Пловдив задържаха близо половин кг хероин. Въпросното количество хероин надалеч надвишава рамките на „ Столипиново “ и явно е било предопределено за продажба в целия град Пловдив и покрайнината, в това число и на малолетни и малолетни ", показва министър Каракачанов.

По думите му е приложена физическа мощ при задържането на четиримата задържани с опиата в сходство с член 85 от Закона за Министерство на вътрешните работи, разрешаващ приложимост на мощ и помощни средства в случаите на опозиция против дейностите на органите на реда.

„ Никакви опити на наркобароните в „ Столипиново “ и на употребяваните от тях наркозависими да изопачават действителността и да приказват неистини за дейностите на полицията няма да попречат на използването на закона. Тези неистини ще зарадват само добре платените така наречен правозащитници, за които безнаказаността на нарушителите е по-важна от здравето и живота на децата ни.

Като вицепремиер по вътрешния ред и сигурност изрично поддържам дейностите на полицията, доказващи нуждата от цялостно използване на закона за отбрана на живота и здравето на българските жители ", сподели още Каракачанов.

Според него българската общност би трябвало да знае, че единствено през 2018 година има осъществени 254 набези против служители на реда.

„ На тази арогантна беззаконност, огромната част от която генерирана от незаконни босове в циганските махали, ще бъде комплициран край. Още един път декларирам, че напълно поддържам законовите дейности на полицията и използването на закона с цялата му мощ. Възползвам се от случая да изкажа служебна признателност на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив ст. комисар Атанас Илков за положителната им работа по случая ", уточни министър Каракачанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР