Изцяло графична с ненатрапчиви цветни акценти е колекцията Cruise 2021/2022

...
Изцяло графична с ненатрапчиви цветни акценти е колекцията Cruise 2021/2022
Коментари Харесай

31 тоалета, които харесахме от новата круизна колекция на Chanel

Изцяло графична с ненатрапчиви цветни акценти е сбирката Cruise 2021/2022 на, с която Виржини Виар още веднъж ни придвижва в обичаната си Южна Франция, и по-конкретно измежду каменните кариери на Ле Бо дьо Прованс, едно от най-красивите селища в региона. Затова и сбирката носи името Carrieres de Lumieres, като моделите дефилираха още веднъж без аудитория измежду големите каменни пространства. Помещения, които постоянно се употребяват за разнообразни арт съоръжения, в това число и тази на Ван Гог от Atelier des Lumieres.
               

Тези естествени каменни парчета през 1960 година употребява за фон на кино лентата си „ Завещанието на Орфей “ и точно той въодушевява Виар за основаването на тази сбирка. „ Когато още веднъж пристигнах да видя мястото преди време, знаех, че облеклата би трябвало да са в черно-бяло. Защото другояче бихме могли да бъдем в Петра или Египет “, споделя изобретателният шеф на Chanel.

Самата Коко Шанел в миналото била извънредно близка с Жан Кокто, като той рисувал нея и нейните модели, а тя от своя страна му пособия с костюмите за неговите постановки. Двамата прекарвали много време дружно в жилището й на Rue Cambon, който неотдавна е реставриран. намира ентусиазъм в този персонален мини свят на мадмоазел Шанел, изпълнен с обичаните й знаци като красиви камелии и дръзките лъвове, както и в писмата, който Кокто й е писал.
               

Тя остава вярна на главните фешън кодове на френската фешън къща, като този път внася едно внимателно пънк чувство в сбирката, ненапълно въодушевено на топмодела Стела Тенант и съвършено очебийно от класическата композиция в черно и бяло.

Единствените цветове в сбирката се появяват в костюмите от туид, основани от ателиета на „ Лесаж “, като на финала дребните черни рокли от кадифе носят онази превзетост, която Жан Кокто сигурно би одобрил и би приветствал тъкмо измежду този фон.

Вижте и цялото шоу!



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР