Изцяло електрическият модел Porsche Taycan се продава по-добре от легендарния

...
Изцяло електрическият модел Porsche Taycan се продава по-добре от легендарния
Коментари Харесай

Porsche планира хибридна версия на легендарния модел 911

Изцяло електрическият модел Porsche Taycan се продава по-добре от именития състезателен автомобил 911, а компанията усилва таргетите си за продажба на електрически автомобили. Планира се също по този начин стартирането на хибридна версия на 911.

Porsche разгласи, че чака до 2030 година 80% от продажбите й в международен мащаб да бъдат на напълно електрически коли. За съпоставяне, преди този момент компанията планираше това количество да бъде комбинация от напълно електрически и хибридни коли.

“Бъдещето на Porsche е електрическо,” съобщи основният изпълнителен шеф на Porsche Оливер Блуме.

Той отхвърли да предвижда продажбите на коли, които не са напълно електрически.

Taycan е първият и единствен към този момент напълно електрически модел на Porschе. Той е съдействал с към 14% от продадените от компанията 301 915 автомобила през 2021 година Продажбите на Taycan доближават 41 296 броя, надхвърляйки рекордния брой продадени коли от модела 911 (38 464).

Следващите два електрическия автомобил на марката се чака да бъдат SUV модела Macan през 2023 година и спортната кола 718 до 2025 година Блуме също по този начин удостовери, че ще има хибридна версия на модела 911, без обаче да показва периоди за това.

Близо 40% от колите на Porsche, които се продават в Европа са напълно електрически или хибриди. Porsche сега предлага два хибридни модела, които са считани от мнозина, като краткосрочна преходна технология преди напълно електрическите коли.

Porsche разгласи и инвестиция в размер на почти 24 млн. $ за създаването на “e-горива,” които са екокологична опция на бензина при неелектрическите коли.

Блуме разказа e-горивата “като идеално допълнение” към електрическите автомобили.

Porsche също по този начин разгласи нови рекордни доходи от продажби и оперативна облага. Продажбите на компания за 2021 година Възлизат на 33.1 милиарда евро, или с 4.4 милиарда повече от 2020. Оперативната облага на компанията нараства с 27% до 5.3 милиарда $ в същия интервал.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР