Източният календар е по-различен от нашия. Всяка година той е

...
Източният календар е по-различен от нашия. Всяка година той е
Коментари Харесай

Мариана Мръвкова пред Lupa.bg: Малка камбана в къщата предпазва от нещастия в годината на Тигъра

Източният календар е по-различен от нашия. Всяка година той е под знака на определно животно и съответен детайл. Какви провокации и изненади носи водният Тигър съгласно китайския календар? На тези въпроси дава отговор пред Lupa.bg Мариана Мръвкова, съветник във Фън шуй академия.

-Г-жо Мръвкова, стартира годината на Черния воден Тигър, какво може да чакаме от него?

- 2022 година на Тигъра в китайския календар е символизирана от два знака - Ян вода и Тигър, който от своя страна е детайлът на Дървото. Според циклите на раждане и заличаване, които разказват връзката сред детайлите, в случай че двата детайла на годината са във връзка на потомство или поддръжка, тогава през годината се чака повече естетика. Водните и дървесните детайли на 2022 година са в поддържаща връзка, което ще помогне в интернационалните връзки да разрешат споровете и да внесат повече естетика. Всъщност от 2019 година светът страда от въздействието на детайл от студена вода, който вдъхва боязън.

Металните детайли от предходната 2020-2021 година също са много студени и твърди, тогава имаше цялостно неявяване на Огън, което носи топлота и убеденост със себе си. Тигровото дърво се смята за родното място на Огъня, а Огънят, „ прикрит “ вътре в Дървото, най-сетне носи дълго чаканата топлота, благополучие и позитивна сила. Въпреки това, Янг уотър от горната страна е мощна океанска вода, която от време на време може да се трансформира в цунами.

Това от своя страна може да докара до импулсивни дейности без авансово деликатно обсъждане и обмисляне.

Следователно към момента могат да се чакат битки, спорове и други разрушителни действия. Но се чака годината на водния Тигър да бъде по-положителна и продуктивна, като предвещава повече шансове за мир, възобновяване и излекуване от опустошителната пандемия COVID19, която аргументи доста разрушения през последните две години. Така ще бъде по-лесно да се стигне до спокойно решение за разрешаване на международното напрежение.

За да усетите силата на детайла Вода, можете да слушате Симфония No9 на Бетовен. Самият Бетовен е човек на Ян вода и музиката му е като мощната сила на океана.`

- Как ще се отрази Тигърът на публично и личностно равнище?

- Китайският календар има 60-годишен цикъл, тъй че годината на водата Ян на Тигър е настъпила преди 60 години, през 1962 година Това беше знаменателна година, когато светът навлезе във фаза на съществено напрежение сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики. Това беше годината, в която президентът на Съединени американски щати Джон Кенеди одобри предизвикването да се изправи против Съветския съюз. В резултат на това беше подписана загадка договорка сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати за евакуиране на ракети от Куба. През октомври 1962 година избухва война сред Индия и Китай за границата. За благополучие това приключи с преустановяване на огъня през ноември. Така че предходният воден тигър не беше толкоз кротичък, само че, за благополучие, споровете бяха бързо позволени.

Тигърът е пролетно дърво, съдържащо детайли от ян дърво, ян огън и ян земя. Следователно, той се смята за отечество и мощен генератор на Огън. Огънят, който липсваше през последните 3 години, най-сетне се появява, с цел да донесе топлота и позитивна сила на света. Това ще подкрепи икономическата интензивност, ще докара до възобновяване на потребителския пазар. Развлекателната и ресторантьорската промишленост може да се възродят още веднъж.

Тигърът е и мощна „ пътуваща звезда “, която ще накара хората да желаят да се движат. Така в годината на Тигъра, след две ужасни мъртви години през 2020 и 2021 година, интернационалните пътувания, туризъм и въздушни пътувания може да се върнат към естественото си положение.

Това би трябвало да бъде най-важният аспект на 2022 година, защото пандемията е под надзор и светът още веднъж се движи.

Тигърът ще насърчи доста хора да пътуват. Така заради честото придвижване и пътешестване ще докара и до пътни произшествия. В предишното се смяташе, че случаите са по-свързани с коли и наземно придвижване, само че в случай че погледнете преди 60 години, през 1962 година, имаше доста авиационни катастрофи.

1962 година на Водния тигър беше година на доста интензивно пътешестване, в това число в космоса. На 20 февруари Съединени американски щати изпратиха Джон Глен в космоса, той влезе в орбитата на Земята 3 пъти. Още 2-ма космонавти бяха изпратени в ниска околоземна орбита през май и октомври. На 10 юли 1962 година американската телекомуникационна компания AT&T изведе в орбита първия търговски информационен сателит.

На 18 август Норвегия също изстреля ракета в космоса. През август НАСА изстреля галактическата сонда Маринър 2. 2021 година беше много дейна година във връзка с проучването на космоса, тази година бяха изпратени кораби за проучване на Луната и Марс. През 2022 година сходни събития ще зачестяват още повече.

- В здлавословен проект защо ни предизвестява водният Тигър?

- В обичайна китайска медицина детайлът дърво съставлява черния дроб. Той също по този начин е виновен за растежа, интензивността и придвижването на нашите крака. Така че ще се усили потребността на хората от повече придвижване, извършения и спорт. Елементът Вода е обвързван с бъбреците, пикочната система и половите органи. Но водата, която седи върху дървото, е изчерпана, тъй че се предлага по-често да се одобряват добавки за поддържане на " водните аспекти ", като да вземем за пример масло от Омега-3.

И водата, и дървото се опълчват на детайла Земя, който символизира стомаха и храносмилателната система.

По този метод ще бъде от изгода да приемате добавки като COQ10 и други антиоксиданти за контролиране на земния детайл, което се отнася и за клетките на тялото.

- Кои зодии би трябвало да внимават тази година и за кои тя ще бъде по-успешна?

- Годината на Тигъра е годината на „ Благородното “ за хората, родени в годината или деня на Метал Ин. Това са всички години, завършващи на 1. Например 1951, 1961, 1971, 1981, 1991, 2011 и така нататък „ Благороден “ значи ангел, пристигнал от небето, с цел да обезпечи избавление и поддръжка при сложни условия. Хората, които имат този белег, през 2022 година могат да се възползват от този късмет и да реализират прогрес в създаването на нови планове.

„ Проблемният” знак е Маймуната, която е в директен спор с Тигъра. Това е конфликт на " пътуващи звезди ". Маймуните ще имат повече придвижване и пътувания през 2022 година, това може да се одобри като късмет за осъществяване на нужните промени, като да вземем за пример пренасяне на къща или офис, промяна на работа или просто пътешестване. В същото време би трябвало да се внимава и да се въздържат от рискови спортове като шофиране на аероплан, гмуркане, скачане с парашут и други

Такива взаимоотношения нормално предизвикват турбуленция, придвижване, смяна. Тъй като това е конфликт на " пътуващи звезди ", това задейства събития, които по някакъв метод са свързани с пътнотранспортни катастрофи. Хората, родени в годината на Маймуната, се поучават да бъдат изключително деликатни, когато пътуват непосредствено в посока Принца на годината, която е в североизточна посока.

Хората, родени в годината на Маймуната и очакващи с неспокойствие огромни пътувания или придвижвания като промяна на работа или пренасяне, би трябвало да носят със себе си висулка Свиня като отбрана против срещи с Тигъра. Маймуните могат и би трябвало да вършат съзнателни промени в живота си.

Друг скотски знак в сложна позиция е Тигърът. Също по този начин е целесъобразно Тигрите да носят със себе си висулка Прасе, с цел да понижат отрицателното влияние. Друг отрицателен аспект е „ Тройното наказване на тигър, змия и маймуна “, което ще засегне хората, които имат картата Маймуна и змия в четирите стълба. Такива комбинации нормално носят какофония, неспокойствие, тревога и отчаяние, както и болести, свързани с огнената буря, а точно сърцето, кръвообращението и разнообразни възпаления.

Животните, които се съчетават с годината на Тигъра – Прасе, Куче, Кон – влизат в хармонична връзка с годината. Такава животинска астрология обаче е много повърхностна и за по-надеждна оценка в годината на Тигъра се предлага да ревизирате всичките четири стълба на ориста, които са формирани от цялостната дата на раждане - освен годината, само че и месец, ден и час.

- Какво би трябвало да създадем, с цел да притеглим шанс през тази година?

- Енергиите на Фън Шуй също се трансформират от година на година. Ето за какво е належащо да наблюдавате преразпределението на положителните и неприятните сили при започване на всяка година и в случай че попаднат на значими места в дома или работния офис, тогава вземете нужните защитни ограничения авансово.

В годината на Тигъра в Центъра идва неприятната сила, наречена „ Пет жълти “, символизираща трудности и несгоди. Препоръчително е да окачите железна камбана в центъра на къщата, с цел да разтворите тази неприятна сила. Най-лошите месеци ще бъдат през февруари, август и ноември 2022 година

Друга негативна звезда " 2 ", символизираща болест, идва на югозапад през 2022 година Традиционният способ за разтваряне на тази " двойка " е да се окачат куп от шест железни монети в югозападната част на къщата. Великият херцог е в Североизток-3 тази година, затова не е целесъобразно да се копае земята или да се правят обилни строителни работи в тази посока.

Югозапад-3 е " позицията на разрушителя ", която също е нежелателно да се нарушава. Проблемната звезда " 3 " - звездата на споровете и грабежите участва на Изток. На това място би трябвало да се сложи лист алена хартия, с цел да се сведе до най-малко въздействието му. Също по този начин звездата " 7 ", олицетворяваща кавги, е на запад. Традиционното решение е да поставите 3 бамбукови стръка в транспарантна стъклена ваза, цялостна с вода.

Основният амулет на годината е фигурата на Тигър- огромна за офиса и дребна за носене в чанта или портфейл.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР