Източник: Първа АГ Света София Небето над Националния дворец на

...
Източник: Първа АГ Света София Небето над Националния дворец на
Коментари Харесай

Розови балони за жените, загубили битката с рака на гърдата

Източник: Първа АГ " Света София "

Небето над Националния замък на културата порозовя в памет на всички дами в България, които всяка година губят борбата с рака на гърдата. Стотици се събраха на мястото, с цел да пуснат 1 200 розови балона.

Събитието е част от осведомителната и профилактична акция за битка с тежкото заболяване, инициирана от Първа САГБАЛ „ Света София “. „ Тази година от общо 9 софийски лечебни заведения, 5 общински се включват в акцията, интензивно се включваме, тъй като имаме вяра, че грижата за личното ни здраве е грижа за нашето семейство, нашите близки “, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Припомняме, че осведомителната акция бе публично открита на 01 октомври в София. Медицински експерти от общо 13 лечебни заведения (освен в София, в Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора) ще преглеждат гратис за идеята.

„ Целта е да дадем публичност, статистика, информация на хората. Тя е освен лечебна, превантивна, приканваща към обзор, само че има и осведомителна цел. Информираме дамите по какъв начин да се преглеждат и даваме опция на огромна част от тях да получат ясна и точна информация по кое време би трябвало да отидат на обзор и кои са рисковите групи “, сподели от своя страна доктор Гергана Коларова, шеф на Първа АГ болница „ Света София “.

Кампанията се реализира с поддръжката на Столична община, Фондация „ Една от 8 “ и Националния замък на културата, който при започване на месеца бе осветлен в розово поради идеята.

Междувременно не престават обиколките на розовия кемпер на „ Една от 8 “. Целта му е от ден на ден дами в страната да се осведомят за методите за предварителна защита от рак на гърдата, да се прегледат гратис и схванат това, което ги интересува от експерти, както и да бъде оказана психическа помощ на доста, които към този момент се лекуват.
Свързани публикации.. Безплатен скрининг за рак на гърдата 0 Генетичен тест ще дефинира риска от рак на гърдата 0 Рак на гърдата – стадии и диагностициране 1

Всеки, който желае да поддържа самодейността, може да изпрати SMS

с текст: DMS KEMPER на къс номер 17 777.
Банковата сметка за набиране на средства за “Розов кемпер на Една от 8 е:

Райфайзенбанк (България) АД
IBAN BG47RZBB91551006950018
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР