Изтеглянето на Съединените щати и техните съюзници от Афганистан създаде

...
Изтеглянето на Съединените щати и техните съюзници от Афганистан създаде
Коментари Харесай

Путин: Изтеглянето на САЩ от Афганистан създаде нова кризисна ситуация с непредвидими последици

Изтеглянето на Съединените щати и техните съдружници от Афганистан сътвори нова спешна обстановка с непредвидими последствия. Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на днешната среща на високо ниво на БРИКС, която се състоя посредством видеоконферентна връзка.

В началото на срещата Владимир Путин съобщи, че Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка имат интерес от стабилизирането на Афганистан:

„ Естествено Русия, както и сътрудниците ѝ в БРИКС, поредно поддържа установяването на дълго чакания мир и стабилността на афганистанска земя. Жителите на тази страна от десетилетия се борят и заслужиха правото си сами да дефинират каква ще бъде тяхната страна “.

Путин уточни също по този начин кои съгласно него са аргументите за рецесията в Афганистан:

„ Много пъти съм казвал, че сегашната рецесия в Афганистан е директно разследване от безотговорните опити да се наложат извън непознати полезности, от устрема да се основават с методите на социално-политическия инженеринг по този начин наречените демократични структури, без да се регистрират историческите и националните особености на другите нации “.

Според Владимир Путин ключът към мирното развиване на интернационалните връзки е равноправното битие на страни с разнообразни социално-политически системи, национални ползи и духовно-нравствени полезности, само че при наложителното съблюдаване на основополагащите правила на интернационалното право.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР