Изтече отсрочката, която здравното министерство даде в края на миналата

...
Изтече отсрочката, която здравното министерство даде в края на миналата
Коментари Харесай

Отсрочката изтече, от днес глобяват за липса на зелен сертификат

Изтече отсрочката, която здравното министерство даде в края на предходната седмица за набиране на зелен документ за чиновниците и посетителите на кина, театри, заведения и други съобщи БНР. От през днешния ден нарушителите ще бъдат глобявани. Също от през днешния ден, общопрактикуващите лекари ще предписват безвъзмездни медикаменти за лекуване на COVID-19.

От през днешния ден без документ ще се влиза единствено в питателните магазини, банките, аптеките, държавните институции и на посещаване при доктор. За всички останали места за закрито, където може да има скупчване на хора, като заведения, търговски центрове, кина, театри и други, зеленият документ е наложителен както за чиновниците, по този начин и за посетителите на тези обекти.

Сертификатите за имунизация, преболедуване или негативен антигенен или ПСР тест, са наложителни за работещите в лечебните заведения и домовете за възрастни хора.
Отсрочка имаше до през днешния ден. Нарушителите към този момент ще бъдат глобявани.

Зелен документ за преболедуване на COVID-19, открит и регистриран с бърз антигенен тест, към този момент може да се изтегли от Националната здравно-информационна система. Той към този момент важи не шест, а 12 месеца, само че единствено в рамките на страната.

От през днешния ден персоналните лекари ще могат да предписват от безплатните медикаменти за лекуване на Коронавирус. Това ще става с електронна рецепта, а позволение им даде в петък Надзорният съвет на здравната каса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР