Изтъкнатият противник на Кремъл Пьотър Верзилов пристигна снощи с медицински

...
Изтъкнатият противник на Кремъл Пьотър Верзилов пристигна снощи с медицински
Коментари Харесай

Пьотр Верзилов от „Пуси райът“ се лекува в Берлин след съмнения, че е отровен

Изтъкнатият съперник на Кремъл Пьотър Верзилов дойде нощес с медицински аероплан в Берлин за лекуване, откакто във вторник бе настанен в московска болница със усложнения в зрението, говора и двигателния уред, съобщи Ройтерс.

„Убедена съм, че той е бил токсичен съзнателно и че това е бил опит да бъде подбуден към самоубийство“, сподели пред вестник „Билд“ през вчерашния ден брачната половинка му Надежда Верзилова, която го чакаше на летище „Шонефелд“.

Членове на съветската протестна пънк група „Пуси райът“, с която Верзилов сътрудничи, също обявиха, че той евентуално е токсичен.

Смята се, че 30-годишният мъж е погълнал мощно лекарство, което потиска невротрансмитера ацетилхолин. Според медийни изявления лекарите са разкрили в кръвта му следи от мощни психотропни субстанции.

През юли Пьотър Верзилов и още три дами, свързани с „Пуси райът“, навлязоха за малко на терена по време на финала на Световното състезание по футбол в Москва. Нарушителите излежаха присъди от по 15 дни затвор.

Верзилов редактира новинарския онлайн портал „Медиазона“, който се занимава с нарушаванията на човешките права в съветските затвори.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР