Изстреляната от Северна Корея ракета можела да достигне до всяка

...
Изстреляната от Северна Корея ракета можела да достигне до всяка
Коментари Харесай

Северна Корея направи пореден опит на междуконтинентална ракета

Изстреляната от Северна Корея ракета можела да доближи до всяка точка в Съединените щати, предизвестиха от Пхенян. От Пентагона потвърдиха, че Северна Корея е изстреляла междуконтинентална балистична ракета. Новият тест беше наказан от интернационалната общественост. Повече за реакциите от Биляна Бонева.

По-далеч и по-високо. Тестваната от Северна Корея балистична ракета е най-мощната до момента. За 53 минути тя е прелетяла 950 километра, достигнала височина от 4 475 километра и е паднала в Японско море.
Ри Цън Ши, представител на държавната севернокорейска телевизия: Бойната система „ Хвасон-15 “ е междуконтинентална балистична ракета, която оборудвана с бойна глава и може да порази територията на Съединените щати.
Новината беше приветствана с бурни овации по улиците на Пхенян.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Както знаете, Северна Корея изстреля ракета. Само ще ви кажа, че ще се погрижим за това. Това е обстановка, с която можем да се оправим.
Изстрелването на ракетата провокира безпокойствие в района. В отговор на провокацията на Пхенян, Сеул стартира военни учения, при които беше изработен тест с изстрелване на ракета.

Това е първото изстрелване на ракета от Северна Корея след 15 септември, когато тя направи опит с балистична ракета със междинен обхват. Предишният опит бе на 29 август. Според американски високопоставени източници, до дни Пхенян ще направи нов ракетен опит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР