Изслушванията по Плана за възстановяване и устойчивост ще продължат в

...
Изслушванията по Плана за възстановяване и устойчивост ще продължат в
Коментари Харесай

Планът за възстановяване на дневен ред в бюджетната парламентарна комисия

Изслушванията по Плана за възобновяване и резистентност ще продължат в бюджетната комисия в Народното събрание. Вчера вицепремиерът Томислав Дончев изясни, че кабинетът в оставка е взел решение да употребява само грантовия запас от Фонда за възобновяване, само че не и заемния.

След като стана ясно, че само Португалия е внесла своя народен проект за възобновяване в Брюксел, а България даже има хвалба от ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен за работата си по нашия проект, вицепремиерът в оставка Томислав Дончев изясни, че се чака внасяне на Плана за предварителна оценка.

Какви бяха реакциите на политическите сили:

Румен Гечев от Българска социалистическа партия съобщи:

" Кое постанова, аз не разбрах, каква предварителна оценка. Даваме проекта, в случай че има нещо за корекции, там е казано, че то може да се поправя. Плана го четох, той е изработен на брюкселски език и не позволявам, че Брюксел ще отхвърли проекта ".

Йордан Цонев от Движение за права и свободи прикани:

" Напред към реализация на това, което имаме, след това ще забележим ".

Мартин Димитров от „ Демократична България “ се усъмни:

" Да не би задачата на това мероприятие да е закъснение на цялостното му приемане ".

Пламен Данаилов от „ ИТН “ напомни, че националният проект е ангажимент на държавното управление, а не на Народното събрание, с което репликира изявлението на вицепремиера, че не е морално без глоба на Народното събрание кабинетът в оставка да внесе документите в Брюксел.

" Така, че няма потребност да натоварвате Народното събрание и да трансферирате вашите права и отговорности ".

Заяви Данаилов, а Мария Капон от „ Изправи се! Мутри вън! “ добави:

" Ваш ангажимент е, в случай че харесвате проекта, аз считам, че в действителност можем да го назовем вероятния сега, е да го внесете в период ".

Бизнесът и синдикатите също упорстват за бързо внасяне на проекта, с цел да можем оптимално скоро да разчитаме на финансов запас от него.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР