Изслушването им бе поискано от Възраждане заради огласените записи на

...
Изслушването им бе поискано от Възраждане заради огласените записи на
Коментари Харесай

Гледайте на живо в Dir.bg: Парламентът изслушва в открито заседание шефовете на ДАНС и разузнаването

Изслушването им бе поискано от " Възраждане " поради огласените записи на Политическа партия, в които се приказва за авансово координиране на бъдещи шефове на службите с " посолството " и " посолствата ".

Преди чуването Народното събрание реши то да протече при открити врата и съвещанието да не бъде засекретявано.

Това ще рече, че няма да бъде огласявана класифицирана информация, изясни ръководителят на Народно събрание Росен Желязков.

Пръв пред депутатите застана шефът на ДАНС Пламен Тончев, който благодари, че има опция да отбрани достойнството на чиновниците в ДАНС на фона на изтеклите записи и отхвърли редът за одобряване на ръководителите да планува авансово координиране с непознати служби и посолства.

Няма законова процедура, съгласуваща назначенията на шефовете на служби с непознати служби. Не знам какъв е източникът за недостига на доверието към организацията, която оглавявам. ДАНС е благонадежден и почитан сътрудник на партньорските служби, акцентира Пламен Тончев. 

" И с цел да оборя този разказ, който се появява всекидневно в общественото пространство - през месец май 2023 България бе призната за пълновръстен член на Европейския лицей за разузнаване ", акцентира той. 

" Тези институции са главен стожер на сигурността на страната и жителите. Опитите за дискредитиране на институциите и разделянето на обществото е детайл от хибридните въздействия и интервенции, включително и на Москва. Той уточни, че от политическото говорене проличава, че не се познава спецификата на активността на Агенцията.

След Тончев на парламентарната естрада застана шефът на Военното разузнаване. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР