Изследванията, извършени от космическия телескоп Spektr-RG, направиха възможно да се

...
Изследванията, извършени от космическия телескоп Spektr-RG, направиха възможно да се
Коментари Харесай

Руско-германският космически телескоп потвърди теорията за Големия взрив

Изследванията, осъществени от галактическия телескоп Spektr-RG, направиха допустимо да се получи удостоверение на фундаменталната догадка за произхода на Вселената вследствие на Големия гърмеж. Учените стигнаха до този извод след откриването на квазар, чиято възраст е сравнима с възрастта на Вселената.

Резултатите от научните проучвания бяха показани от секретаря на Руския институт за галактически проучвания Андрей Садовски, който рапортува за откриването от галактическия телескоп Spektr-RG на квазар, формиран при образуването на Вселената.
 Руско-германският галактически телескоп удостовери теорията за Големия гърмеж

Теорията за Големия гърмеж допуска, че образуването на Вселената е почнало преди към 13.8 милиарда години от положение на материята, характеризиращо се с безкрайна компактност и свръхвисока температура. По времето на Големия гърмеж се образуват квазари, един от които е открит благодарение на телескопа Spektr-RG.

Стартирането на галактическата лаборатория Spektr-RG стана на 13 юли 2019 година и е резултат от стратегия за партньорство сред съветската неправителствена организация, носеща името Лавочкин и немското общество Макс Планк. На борда на галактическия транспортен съд са рентгеновите телескопи ART-XC (Русия) и eRosita (Германия). Днес телескопът работи в точката L2 Lagrange, ситуирана на разстояние към 1.5 милиона км от Земята.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР