Изрязването на хора и други обекти от снимките с Photoshop

...
Изрязването на хора и други обекти от снимките с Photoshop
Коментари Харесай

Във Photoshop ще се появи ИИ-инструмент за избиране на хора


Изрязването на хора и други обекти от фотосите с Photoshop — това е много постоянно срещан, само че въпреки всичко комплициран трик. Adobe ще го създадат по-лесен — те ще прибавят в програмата инструмент, основан на изкуствен интелект под името Select Subject. Като го изберете, ще е задоволително да кликнете върху един или няколко от хората на фотографията с цел да ги селектирате.

Технологията е основана въз основата на ИИ-платформата Adobe Sensei. “Сложните елементи към индивида — не са проблем, защото тази функционалност употребява машинно образование за различаване на обектите” — сподели по време на демонстрацията на нововъведението продуктовият управител Мередит Пейн Стоцнер. Във видеото, той с лекост отделил един човек от улицата, група играчи на волейбол и няколко на брега на морето.

Понякога, детайлите като косата и козината се отделят погрешно. Въпреки това, функционалността без подозрение може мощно да опрости процеса. Също по този начин, защото новата опция работи въз основата на машинно образование, с течение на времето тя би трябвало да стане по-ефективна.

За Photoshop има редица приставки, като Akvis SmartMask и Fluid Mask, които вършат съвсем същото, което и Select Subject. Много по-удобно е обаче, когато “умната” функционалност е вградена в програмата. За страдание обаче, от Adobe към момента не споделят, по кое време и в коя версия на Photoshop ще я вградят.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР