Израстването като внук на Мохамед Али беше смесена благословия за

...
Израстването като внук на Мохамед Али беше смесена благословия за
Коментари Харесай

Биаджо Али Уолш, внук на Мохамед Али: „ММА ме доближи до Бог“

Израстването като внук на Мохамед Али беше смесена благословия за бъдещия войник ​​по смесени бойни изкуства (ММА) Биаджо Али Уолш. < /p>

Уолш, който в този момент е на 25 години, има доста благи мемоари от дядо си, именития боксьор, прочут като „ Най-великият “, макар че Али страдаше от заболяването на Паркинсон, когато Уолш беше дете.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Саудитски състезателен подтик се уголемява в смесени бойни изкуства с вложения в PFL Въпроси и отговори: Шефът на PFL за Ngannou, разширение и вдишване на UFC ONE Championship поема борбата към UFC с първа карта в Съединени американски щати Тайсън Фюри ще се изправи против Франсис Нгану в боксова мега борба завършек на списъка

Той си спомня по какъв начин на Деня на благодарността е гледал уестърни на Джон Уейн или Клинт Истууд, Али е правил вълшебен трикове, рисувал е дружно и е чел книги – нормално за Али, като в именитата му борба Rumble in the Jungle с Джордж Форман през 1974 година

Но до момента в който Уолш обичаше бокса и биеше ръкавиците и чантата във фитнеса на един чичо, а брат му Нико стана професионален боксьор, той в никакъв случай не се интересуваше съществено от бойни спортове – вместо това играеше американски футбол. И дядо му в никакъв случай не го е насърчавал да се бие.

Въпреки това, това, че е внук на Али, означаваше, че той е замесен в улични сбивания от хора, които желаят да се похвалят. Той даже беше заставен да се боксира от зрелостник на празненство у негов другар, когато беше 14-годишен първокурсник.

„ Накрая се боксирахме и аз го победих, ” сподели Уолш пред Al Jazeera през смях.

Едва години по-късно, сърдит и депресиран на 22-годишна възраст, Уолш влезе в ММА и бързо се отличи. Той подписа с промоцията на Професионалната бойна лига през септември 2022 година

Това беше стръмна крива на учене за Уолш, най-вече нападател, чийто връх е 5-1-0 и в този момент тренира за борба в лека категория идващия месец против Джоел Лопес (3-0-0) в андеркарт на Световно състезание на PFL 2023 във Вашингтон, окръг Колумбия.

Ако Уолш завоюва, това може да форсира пътя му към това да стане изцяло експерт и да извърши фантазиите си, които съгласно него не са за колани, а за нещо по-духовно и алтруистично.

„ Влизането в спорта промени целия ми живот; умствено, физически, прочувствено и духовно “, сподели той, говорейки пред Ал Джазира онлайн от Лас Вегас, където е основан.

„ Приближих се до Бог с помощта на спорта. “


„ Липсваше ми да имам цел “

Уолш е играл американски футбол в колежа и е учил кино. Но откакто това не проработи, той получи работа като асистент треньор по мощ и кондиция и обмисляше да се занимава с недвижими парцели. Но нищо не изглеждаше уместно.

„ Просто си помислих, че ми липсва да бъда състезател. Липсва ми нещо, към което да се стремя, и ми липсва някаква цел “, сподели той.

Междувременно той потъваше в меланхолия, пиеше и се дрогираше.

„ Просто се движих спираловидно по този мрачен път “, сподели той. „ И значително това ме накара да се удрям и просто да се върна на ярко. [Обучението беше] единственото нещо, което ме вълнуваше. “

Неговите другари и клиенти отиваха във фитнес залата за смесени бойни изкуства Xtreme Couture във Вегас, дом на UFC бойци като Шон Стрикланд, Крис Къртис и Дан Айдж.

И той беше станал почитател на ММА, предпочитайки универсалния спорт пред по-специализираната дисциплинираност бокс.

„ [ММА е] нещо като махленски пердах. Не мога просто да ударя някого, мога да ритна някого в главата и да смъква някого, да задуша някого, разбирате ли? “ сподели той смеейки се. „ Имам варианти. “

Той направи своя аматьорски дебют през юни 2022 година Но беше надвит от нерви, сви се, не помни да диша и загуби борбата – завършвайки в болница.

Втората му борба обаче „ беше като нощ и ден “, сподели той. „ Бях доста по-спокоен и по-късно просто станах все по-добър, и по-добър, и по-добър. “

Това не значи, че той не беше нервозен в дебюта си в ПФЛ в андеркарда на Световното състезание през 2022 година в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк, където дядо му се е бил неведнъж.

„ Бях на път да се спусна! Беше ужасно “, сподели той.

Той обаче завоюва тази борба и идващите си три, всички с нокаут в първия рунд.

Но той към момента не можеше да си разреши да се посвети изцяло на проучването на бойния си поминък и работеше до късно като надзирател в нощен клуб.

След последната си борба през август, победа с нокаут във втори рунд над Ед Дейвис в Медисън Скуеър Гардън, той съумя да напусне тази работа и да разчита на спонсорство, както и на доходи от Only Fans, което той бърза да добави, че не включват издание на рекламно наличие.

Уолш счита, че непобеденият Лопес, с който се бие на 24 ноември, ще бъде най-трудният му конкурент до момента. Но той също е припрян да се изправи против сходен нападателен нападател.

„ Чувствам, че този тип борби са най-вълнуващи. Искам да кажа, вижте момчета, като [звездата на UFC] Джъстин Гетджи. Той е подобен любим на почитателите, тъй като има удари “, сподели той. „ Наистина това ме интересува. “


„ Останете смирени “

Уолш споделя, че неговата задълбочаваща се религия също му е помогнала да стане по-добър в оправянето с нервите и напрежението, което идва от борбата и това да си внук на Али.

„ В спорт като ММА считам, че е доста значимо да имаш доста мощна връзка с Бог, тъй като влизаш там и не знаеш дали можеш да умреш “, сподели той.

Уолш е израснал като мохамеданин, само че споделя, че не е знаел доста за религията си, до момента в който не е почнал да се бие и това му е дало тласък да учи повече и да се развива като персона.

„ Когато чета Корана, той ми споделя, че [материалният успех] не е това, което е в действителност значимо. Това, което в действителност е значимо, е да имаме положителни взаимоотношения с Бог и да вършим положително и да трупаме положителни каузи, да бъдем положителни към хората “, сподели той.

„ Като да вземем за пример, когато умреш, не вземаш ферарито, не вземаш къщата, не вземаш нищо от това –  вземаш кой си бил като човек и на какво си се кланял. “ < /p>

Той също по този начин си спомня препоръките, които е получил от дядо си, който, въпреки и прочут като лиричен простак и самохвалец par excellence, също употребява триумфа си за активизъм и филантропична активност.

„ Бих споделил, че най-големият съвет, който той ми даде, беше да остана преклонен “, сподели той.

Уолш споделя, че също желае да употребява триумфа си, с цел да оказва помощ на другите – изключително на бездомните хора и потреблението на бойни изкуства, с цел да оказва помощ на деца от фамилии в неравностойно състояние и измъчвани.

„ Все още не съм богат. Но в случай че забогатея, това са нещата, които желая да върша... Не ме интересува никакъв колан, не ме интересува върхът ми или нещо сходно “, сподели той.

„ Просто желая да бъда трогателен войник. Мисля, че по този метод ще мога да намеря средства, с цел да оказа помощ на доста хора. “


Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР