Израелският специализиран софтуер става все по-популярен на пазара на кибероръжията.

...
Израелският специализиран софтуер става все по-популярен на пазара на кибероръжията.
Коментари Харесай

Израелско кибероръжие е използвано за следене на политици, журналисти и министри

Израелският профилиран програмен продукт става все по-популярен на пазара на кибероръжията. Сравнително неотдавна Microsoft заяви за вредоносно програмно обезпечаване на израелската компания Candiru, благодарение на което са хакнати над 100 смарт телефона на политици, публицисти и други публични дейци. Сега се случи нещо надалеч по-мащабно – употребявано бе комерсиално кибероръжие за навлизане в смарт телефоните на голям брой авторитетни хора .

Редица медии оповестиха, че кибер оръжието Pegasus , основано от израелската компания NSO Group е употребявано и евентуално продължава да се употребява за скрито следене на над 50 хиляди души. Създателите на Pegasus оповестяват в своя фирмен уеб уебсайт, че този профилиран програмен продукт е очакван за потребление за „превенция и разкриване на закононарушения и тероризъм“. Миналата седмица стартира да изтича информация за това кибероръжие и стана ясно, че Pegasus се употребява за кражба на фотоси, известия, е-поща, история на телефонните диалози, за запис на самите диалози и даже за случвалото се и протичащото се пред камерите на мобилните устройства.

The Guardian заяви, че кибероръжиято Pegasus, създадено от израелската компания NSO Group, и употребявано за скрито следене на над 50 хиляди души. Стана ясно и че този профилиран програмен продукт е продаван на съвсем всички властнически държавни управления.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР