Израелският премиер Бенямин Нетаняху поздрави тазгодишната представителка на страната на

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху поздрави тазгодишната представителка на страната на
Коментари Харесай

Какъв успех, каква чест: Нетаняху поздрави израелската участничка в Евровизия

И зраелският министър председател Бенямин Нетаняху поздрави тазгодишната представителка на страната на песенния конкурс " Евровизия ", съобщи ДПА.

20-годишната Еден Голан беше посрещната с известна неприязън в шведския град Малмьо, където в събота се организира финалът на състезанието. Протестите против израелското присъединяване поради войната в Газа засенчиха нормалната радостна атмосфера на тазгодишното събитие.

По време на осъществяването на нейната ария " Ураган ", която отразява тъгата от убийствата на цивилни в Израел, осъществени на 7 октомври предходната година от палестинската екстремистка организация " Хамас ", Голан беше освиркана. В края на краищата израелската певица приключи на пето място.

Нетаняху е приказвал по телефона с Голан и ѝ е декларирал: „ Какъв триумф, каква чест, това е нещо ужасно – отлично! Те я освиркваха, а ние крещяхме „ Дузина! “ (12 е оптималният брой точки, които журито на състезанието от дадена страна може да отсъди).

Премиерът съобщи, че е споделил на младата певица, че най-важното е, че тя съвсем е получила най-високия резултат от гласуването на телевизионните фенове. " Това е значимото, а не журито. Въпреки злобарите, Голан завладя Европа ", съобщи той.

" Чувствах се горда и за мен беше чест да съставлявам страната ни в подобен миг ", сподели самата певица след осъществяването си на състезанието.

Тя посвети присъединяване си и песента си на заложниците, взети в плен от " Хамас ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР