Израелският премиер Бенямин Нетаняху планира да прехвърли средствата, определени за

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху планира да прехвърли средствата, определени за
Коментари Харесай

Нетаняху иска да прехвърли средства от граждански към военни разходи

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху възнамерява да трансферира средствата , избрани за цивилен цели, за военни разноски , с цел да отговори на всевъзможни закани от Иран, съобщи държавен чиновник, представен от " Ройтерс ".

Нетаняху не прецизира размера на средствата, само че би трябвало да бъдат преместени " в този момент ".

" Докато не бъде признат бюджет 2020 година, не могат да се вършат промени в разноските. Бъдещите бюджети ще би трябвало да вземат поради напредването на средствата ", съобщи формалният представител.

Все още не е ясно дали Нетаняху или неговият политически противник Бени Ганц ще сформират ново държавно управление или ще е належащо ново гласоподаване след неубедителните избори през април и предишния месец.

" За да бъдем военно мощни, в този момент би трябвало да прехвърлим пари от цивилните действия към военните действия ", добавя Нетаняху.

" Що се отнася до гражданските разноски в доста огромна степен неговите ръце са вързани ", съобщи основният икономист на водача, по финансови пазари, Джонатан Кац.

" Звучи като страховит девиз , само че това, което е по-реалистично в тълкуването на изказването му, е, че разноските за защита ще порастват по-бързо от гражданските . "

Той сподели, че към 80% от гражданските разноски са заплати в обществения бранш и те няма да бъдат пипани. Вместо това инфраструктурни планове могат да бъдат забавени , до момента в който дотациите за след учебни грижи за дребни деца могат да бъдат спрени, дружно с повишение на налозите .

Намаляването на гражданските разноски може да навреди на растежа , защото при 30% от икономическата продукция Израел е на второ място по такива разноски отвън страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Банката на Израел показва, че при толкоз ниски цивилен разноски " държавното управление е мъчно да разпредели запаси за политически ограничения, които ще укрепят дълготрайния стопански напредък ".
 Нетаняху твърди: Иран разполага ракети в Йемен, които могат да ударят Израел
Нетаняху твърди: Иран разполага ракети в Йемен, които могат да ударят Израел

Иран се опитвал да се снабди с прецизни оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР