Израелският премиер Бениямин Нетаняху уволни двама ключове министри преди предсрочните

...
Израелският премиер Бениямин Нетаняху уволни двама ключове министри преди предсрочните
Коментари Харесай

Нетаняху уволни двама важни министри

Израелският министър председател Бениямин Нетаняху уволни двама ключове министри преди предварителните общи избори, планувани за септември – вторият избор в страната през тази година, съобщи БГНЕС
Служител от кабинета на Нетаняху удостовери,че министърът на образованието Нафтали Бенет и министърът на правораздаването Айелет Шакед са уволнени, без да даде спомагателни детайлности. И двамата са противници на Нетаняху и се отделиха от партията му " Ликуд " по-рано тази година. Тяхната партия " Нова десница " не съумя да завоюва задоволително гласове на изборите на 9 април, с цел да премине прага за влизане в Народното събрание. До момента не е ясно дали двамата десни политици ще се кандидатират още веднъж на изборите, планувани за 17 септември.
В изказване двамата оповестиха, че напущат постовете си и благодариха на израелската общност, само че без да дават повече детайлности. Министрите остават на своите постове и след изборите, до встъпването в служба на новото държавно управление.
Нетаняху не съумя да построи коалиция след изборите през април и вместо това избра разформироване на Народното събрание и оповестяване на нови избори. Така израелският президент не съумя да избере различен претендент са съставяне на държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР