Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди, че няма да търпи иранско

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди, че няма да търпи иранско
Коментари Харесай

Израел няма да търпи иранско присъствие в Сирия

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предизвести, че няма да търпи иранско военно наличие в Сирия, съобщи Асошиейтед прес.

 © Архив / Българска телеграфна агенция
Нетаняху сподели, че срещата му през днешния ден с съветския министър на защитата Сергей Шойгу е била съсредоточена основно върху напъните на Иран да откри наличие покрай Израел.

Според премиера " Иран би трябвало да разбере, че Израел няма да разреши това ".

Нетаняху предизвести, че Иран ще има нуклеарен боеприпас до 8-10 години, в случай че не бъдат направени промени в нуклеарното съглашение сред Техеран и международните сили, показва ДПА.

Израелският министър председател е водещ критик на нуклеарното съглашение, имащо за цел да не разреши на Иран да се снабди с нуклеарни оръжия. Той направи изказването, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сложи под подозрение уговорката на Вашингтон към договорката и даде период от 60 дни на американския Конгрес да реши дали още веднъж да бъдат наложени наказания на Иран.

Иранският президент Хасан Рохани приветства европейската поддръжка за нуклеарното съглашение. " Единодушната поддръжка за съглашението, изключително от европейците, е значимо политическо достижение за Иран ", сподели той.

Външните министри от Европейски Съюз демонстрираха през вчерашния ден, че са решени да пазят договорката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР