Израелските сили за отбрана твърдят, че са убили ръководителя на

...
Израелските сили за отбрана твърдят, че са убили ръководителя на
Коментари Харесай

Израел: Убихме шефа на ракетната програма на Ислямски джихад

Израелските сили за защита настояват, че са умъртвили ръководителя на ракетната стратегия на „ Ислямски джихад “ Али Хасан Гали при ракетни удари в линията Газа в четвъртък сутринта, заяви вестник „ Аарец “.

„ Гали е считан за основна фигура в палестинския Ислямски джихад (…) и е взел участие интензивно в неотдавнашните ракетни набези против Израел “, се споделя в изказване на ЦАХАЛ (IDF). При взаимна интервенция на ЦАХАЛ и Шин Бет (контраразузнавателната служба) изтребители нападнаха къщата, в която се е укривал Гали, в региона Шейх Хамад на Хан Юнис в южната част на Газа, съгласно представител на израелската войска.

„ Аарец “ отбелязва, че след ударите „ Ислямски джихад “ е направил изказване, в което се споделя, че Гали е бил погубен дружно с още двама висши командири от организацията.

В същото време съветникът по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Джейк Съливан е подчертал нуждата от деескалация на обстановката в Газа по време на телефонен диалог с израелския си сътрудник Захи Ханегби, заяви Белият дом.

„ Съливан означи продължаващите районни старания за ходатайство за преустановяване на огъня и акцентира нуждата от понижаване на напрежението и попречване на по-нататъшни човешки жертви “, се споделя в известието.

От своя страна ръководителят на Пентагона Лойд Остин, в телефонен диалог в сряда вечерта с израелския министър на защитата Йоав Галант, удостовери „ непоколебимата поддръжка на Съединените щати за сигурността на Израел и прикани за деескалация за стабилно успокоение “, оповестиха от Пентагона.

По-рано бе обявено, че в четвъртък вечерта Израел е траял да нанася удари по цели на „ Ислямски джихад “ в отговор на ракетния обстрел от линията Газа.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР