Израелските самолети засилиха атаките срещу Централна Газа в неделя, казаха

...
Израелските самолети засилиха атаките срещу Централна Газа в неделя, казаха
Коментари Харесай

Продължават бомбардировките в Газа

Израелските самолети ускориха офанзивите против Централна Газа в неделя , споделиха поданици и медици, до момента в който борбите бушуват измежду руините на градове и бежански лагери във война, която съгласно израелския министър председател Бенямин Нетаняху ще отнеме " още доста месеци ", преди да завърши, обобщава Ройтерс.

Коментарите на Нетаняху демонстрират, че няма проекти за прекъсване на акцията , която умъртви над 20 хиляди и изравни със земята огромна част от Газа, до момента в който повдига нови въпроси по отношение на възможното решение на близкоизточния спор с две страни.

Въздушни удари раздрусаха Ал-Магази и Ал-Бурейдж в центъра на палестинския анклав, убивайки осем души в една къща и карайки други да бягат към Рафах на границата с Египет от фронтовите линии, където израелските танкове се бият с бойците на Хамас.

Видео на Червения полумесец, оповестено в неделя, сподели последствията от ударите в централната част на Газа, до момента в който спасителите работеха на мрачно, с цел да извадят ранено дете от димящите отломки.

Обявената цел на израелската войска е да отстрани Хамас , палестинската въоръжена група, която предприе изненадващо трансгранично нахлуване против израелски градове на 7 октомври, убивайки 1200 души, най-вече цивилни, и грабвайки 240 заложници.

Израелската въздушни и артилерийски удари  според здравните управляващи в ръководената от Хамас Газа, като има опасения, че доста други са починали под руините , а съвсем всичките 2,3 милиона души са прогонени от домовете им .

Данните за жертвите на палестинското министерство на опазването на здравето не вършат разлика сред бойци и цивилни, само че министерството сподели, че 70% от починалите в Газа са дами и лица под 18 години. Израел оспорва данните за палестинските жертви и твърди, че е умъртвил 8000 палестински бойци.

Войната и неналичието на филантропични доставки изложиха 40% от жителите на Газа на риск от апетит, сподели шефът на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци в Газа в обществените медии в събота.
 Ситуацията в Газа е невъзможна за хората там, съобщи началник в Организация на обединените нации
Ситуацията в Газа е невъзможна за хората там, съобщи началник в Организация на обединените нации

Изключително мощно е затруднено даването на филантропична помощ

Израел блокира множеството храни, гориво и медикаменти след офанзивата на 7 октомври. В неделя той съобщи, че след инспекции за сигурност в Кипър.

Съединените щати, главният съдружник на Израел,, а европейските страни алармираха за паника от степента на страданията на палестинското цивилно население.

Въпреки това мненията на Нетаняху в събота, когато той сподели, че няма да подаде оставка, макар изследванията на публичното мнение, които демонстрират, че държавното управление му е като цяло непопулярно, и отбрани дейностите си макар офанзивата от 7 октомври, демонстрират, че няма да има облекчения в скоро време.

Той съобщи, че " войната е в разгара си " и Израел ще би трябвало да поеме още веднъж контрола върху границата на Газа с Египет - регион, който в този момент е препълнен с цивилни, които са избягали от касапницата в останалата част на анклава, карайки филантропичните организации да разпрострат палаткови " градове " за разселени фамилии, които спят по улиците.

Повторното завладяване на границата може също по този начин да съставлява де факто анулация на изтеглянето на Израел от Газа през 2005 година, повдигайки нови въпроси по отношение на бъдещето на анклава и вероятностите за палестинска страна.

В последните си мнения като израелски външен министър,, Ели Коен сподели, че границата е евентуалният източник на оръжия, които Хамас е получил през последните години.

Високопоставен представител на палестинските управляващи Хюсеин ал-Шейх в окупирания от Израел Западен бряг съобщи посредством обществените медии, че завладяването на границата от Израел е доказателство за решението " за цялостно връщане на окупацията ".

Египетското външно министерство не разяснява незабавно проектите на Израел да си върне контрола върху граничната зона или дали оръжия на Хамас са влезнали в Газа от Египет.
 Два военни пункта на Хамас унищожила израелската войска
Два военни пункта на Хамас унищожила израелската войска

Израелските танкове не престават в централната и южната част на Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР