Израелски бойни самолети бомбардираха Ивицата Газа тази нощ, след като

...
Израелски бойни самолети бомбардираха Ивицата Газа тази нощ, след като
Коментари Харесай

Израел бомбардира Газа след предупреждение към Хамас, че рискува война

Израелски бойни самолети бомбардираха Ивицата Газа тази нощ , откакто палестинците изстреляха ракета към Южен Израел , разгласи армията, представена от Агенция Франс Прес.

Последната престрелка се случва след предизвестие на Израел към Хамас, че рискува " война ", в случай че не спре стартирането на запалителни балони към територията на еврейската страна.
 Израел бомбардира Газа за пети следващ ден
Израел бомбардира Газа за пети следващ ден

В отговор на пусканите запалителни балони от страна на Хамас

Представители на Египет организират дипломатически совалки сред двете страни в опит преустановяване на ескалиралото напрежение през последната повече от една седмица. На няколко пъти Израел извърши среднощни бомбардировки по позиции на Хамас в Газа в отговор на пусканите запалителни балони към територията на еврейската страна.

По-рано довечера беше изстреляна ракета и денем бяха пуснати запалителни балони и балони с експлозиви от Ивицата Газа към израелската територия, се споделя в известие на армията, оповестено малко преди среднощ.

В отговор изтребители и други самолети поразиха позиции на Хамас в Ивицата Газа. Армията разяснява, че е изумен боен обект, който п ринадлежи на едно от бойните звена на палестинската терористична организация.

Няма информация за потърпевши хора в Газа.
 Израел удари с бомби и наказания Газа
Израел удари с бомби и наказания Газа

Палестински представител сподели, че невзривената ракета е изстреляна от израелски аероплан

Израелският президент Реувен Ривлин насочи предизвестие към Хамас по време на посещаване на пожарникари в граничната зона. Само във вторник пожарникарите са реагирали на 40 пожара, зародили вследствие стартиране на запалителни балони от палестинците.

" Хамас би трябвало да разбере, че това не е игра. Настъпи времето да решат...Ако желаят война, те ще получат война ", предизвести президентът.

Израел и Хамас влязоха във война на три пъти от 2008 година

Източник от Хамас разяснява пред Агенция Франс Прес, че са провели диалози с египетска делегация в Газа в понеделник, а по-късно делегацията е разговаряла с израелците и палестинското държавно управление на Западния бряг.

Египетската делегация се чака да се върне в Газа след привършване на тези диалози, добави източникът.

В отговор на офанзивите с балони Израел също забрани риболова на крайбрежието на Газа, затвори пропускателния пункт за артикули " Карем Шалом " и спря доставките на гориво за единствената електрическа централа в Газа. Палестинците в Ивицата Газа имат единствено по 8 часа електричество дневно. Сега ще бъде понижено до четири часа дневно, употребявайки електричество от израелската мрежа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР