Израелската гранична полиция е задържала силово дългогодишен кореспондент на новинарския

...
Израелската гранична полиция е задържала силово дългогодишен кореспондент на новинарския
Коментари Харесай

Ал Джазира”: Израелските власти задържаха силово наш репортер

Израелската гранична полиция е задържала силово дълготраен сътрудник на новинарския ефирен канал " Ал Джазира ". Жената е арестувана, до момента в който отразявала събитията в квартал на Йерусалим, в който десетки палестински фамилии са набелязани за изпъждане от еврейски заселници, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Гивара Будейри беше освободена нощес, няколко часа откакто беше арестувана от гранична полиция в квартал " Шейх Джара ", където тя била с бронежилетка с надпис " Преса ". " Ал Джазира " съобщи, че полицията е унищожила техника на оператор на канала.

Будейри е със счупена ръка и през днешния ден е останала под лекарско наблюдаване в болница " Хадаса " в Ерусалим, сподели Уалид Омари, началник на кореспондентското бюро на " Ал Джазира " в Ерусалим.

Будейри постоянно прави репортажи от " Шейх Джара ", сподели Омари.

Вчера тя отразявала седящ митинг на палестинци на мястото. Омари сподели, че израелската гранична полиция поискала документите ѝ за идентичност, а тя предложила водачът на репортерския екип да ги донесе от колата. Омари сподели, че органите на реда отказали да ѝ разрешат да ги вземе и вместо това почнали да крещят и да я блъскат. В един миг служителите на реда ѝ поставили белезници и я вкарали в автомобил на гранична полиция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР