Израелската армия съобщи рано тази сутрин, че е ударила цел

...
Израелската армия съобщи рано тази сутрин, че е ударила цел
Коментари Харесай

Израел удари цел на „Хизбула“, Нетаняху направи обръщение

Израелската войска заяви рано тази заран, че е блъснала цел на шиитска военизирана ислямска организация „ Хизбула “ в Южен Ливан в отговор на „ инфилтрацията на неидентифицирани въздушни обекти в Израел “ и пукотевица по израелски дрон.

Военните са прихванали обектите и огъня на своя дрон, споделиха от Израел.

Заместник ръководителят на „ Хизбула “ Наим Касем сподели в петък, че групата няма да бъде повлияна от апелите да остане настрана от продължаващия спор сред Израел и „ Хамас “. От организацията прибавиха, че са „ изцяло подготвени “ да способстват за битката.

„ Задкулисните диалози с нас от страна на велики сили, арабски страни, пратеници на Организация на обединените нации, които директно и индиректно ни споделят да не се намесваме, няма да имат резултат “, сподели той пред поддръжници, събрали се в южното предградие на Бейрут за протест.

„ ”Хизбула " знае чудесно своите отговорности. Ние сме готови и изцяло подготвени “, сподели Касем.

Източници на Ройтерс споделят, че „ Хизбула “ е възнамерявала дейностите си до момента да бъдат лимитирани по обсег, предотвратявайки огромно разпространяване в Ливан, като в същото време държи израелските сили окупирани.

Ръководителят на „ Хизбула “ Сайед Хасан Насрала към момента не е коментирал развиването. Той се срещна в петък сутринта с иранския външен министър Хосейн Амир Абдолахиан, с цел да обсъдят спора сред Израел и „ Хамас “.

Амир Абдолахян сподели в четвъртък, че съдружниците на Иран в района ще отговорят на израелските „ закононарушения “ против палестинците и че по-късно Израел ще би трябвало да понесе следствията.

Контраофанзивата от последната седмица в Газа е единствено началото - това съобщи в телевизионно послание министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху. Ще унищожим Хамас, само че това ще отнеме време, сподели още той.

През последните 24 часа израелски танкове и пехота са атакували места, за които се допуска, че има заложници и ракетни установки в Газа.

Засилиха се и опасенията за отваряне на нов фронт, откакто от ливанското шиитско придвижване Хизбула оповестиха, че са подготвени да се причислят към Хамас.

11 палестинци починаха при конфликти с израелската войска по време на митинги на Западния бряг.

В среднощ изтича ултиматумът, натрапен от Израел, за евакуация от северната част на Газа.

Има информации, че Съединени американски щати са помолили Израел да отсрочи настъплението до основаването на безвреден кулоар за извеждането на цивилни от анклава.

Над един милион палестинци в региона са разкъсвани сред заповедта на Тел Авив и нареждането на Хамас никой да не напуща дома си.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР