Израел ще засили ударите в газа, за да увеличи напрежението

...
Израел ще засили ударите в газа, за да увеличи напрежението
Коментари Харесай

В очакване на офанзивата: Израел засилва ударите по Газа

Израел ще ускори ударите в газа, с цел да усили напрежението върху Хамас, заяви представител на израелската войска.
Продължаваме да предлагаме на жителите на град Газа и покрайнините му, за вашата персонална сигурност, заминете на юг. Ще продължим да нападаме региона на град Газа и ще засилим офанзивите. Наблюдаваме филантропичната помощ, която влезе от Египет, с цел да се уверим, че водата, медикаментите и храната се разпределят в същата филантропична зона, която сме определили. Отидете в тази зона, на юг от Уади Газа, за ваша персонална сигурност. Ние продължаваме да се приготвяме за идващите стадии на войната.
контраадмирал Даниел Хагари, представител на Израелските сили за защита

" Газа е гъсто обитаема, врагът приготвя много неща там – само че и ние приготвяме за него ", сподели пред военнослужещи началникът на израелския общоприет щаб генерал-лейтенант Херци Халеви.

Целта на навлизането в Газа е унищожаването на оперативните сили и инфраструктурата на Хамас.

След офанзивите на Хамас на 7 октомври против Израел, лишили живота на 1400 души, Израел подложи Газа на бомбардировки и наземен обстрел.

Междувременно Хамас разгласи, че няма да разисква ориста на пленниците от израелската войска, до момента в който Израел не приключи " експанзията " си против линията Газа.
Като част от уговорката на Хамас с всички медиатори, изключително с братята в Египет, Катар и други другарски страни, пуснахме една жена и нейната щерка, които са жители на Съединени американски щати. Потвърждаваме, че ще работим с всички медиатори, с цел да решим случая със арестуваните цивилни при положение, че събитията по сигурността разрешават това. Но ще обсъждаме възможна замяна на пленници, когато фашистките бомбардировки против Газа спрат.
Осама Хамдан, върховен представител на Хамас

Хамас желае да си обезпечи освобождението на палестински пандизчии от израелските затвори.

По отношение на цивилните заложници – които Хамдан назова " посетители " – Хамас е по отношение на разнообразни страни, в това число Египет, Катар, Иран, Турция, Китай и Русия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР