Израел съобщи, че ще затвори пропускателен пункт, през който преминават

...
Израел съобщи, че ще затвори пропускателен пункт, през който преминават
Коментари Харесай

Израел затвори пропусквателен пункт за работници от ивицата Газа

Израел заяви, че ще затвори пропускателен пункт, през който минават хиляди служащи от линията Газа, откакто през последните дни от нейната територия бяха изстреляни няколко ракети по посока на територията на Израел, съобщи Асошиейтед прес.

Ракетите бяха изстреляни на фона на съвсем ежедневните конфликти в Ерусалим през последната седмица. Насилието в Ерусалим и поредицата от конфликти на други места Израел и в окупирания Западен бряг станаха причина за опасения, че сред еврейската страна и палестинското ислямистко придвижване Хамас още веднъж може да избухне война, като тази от предходната година, която стартира при сходни условия.

Израел заяви, че палестински бойци са изстреляли две ракети нощес, като едната от тях се е приземила в намерено пространство на територията на Израел, а другата е паднала в Газа. Палестински медии оповестиха, че двама поданици на Газа са били ранени. Друга ракета беше изстреляна от Газа тази заран, само че военните не оповестиха къде се е приземила. Няма известия за жертви или вреди.

Израелските управляващи обявиха, че пропускателният пункт няма да бъде отворен на следващия ден, когато стартира работната седмица.

" Решението за наново отваряне на пропускателния пункт ще бъде взето съ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР