Израел призова днес за мирно решение на украинската криза и

...
Израел призова днес за мирно решение на украинската криза и
Коментари Харесай

Израел без коментар за разполагането на руски войски в двата отцепнически района в Украйна

Израел прикани през днешния ден за спокойно решение на украинската рецесия и изрази угриженост за огромната еврейска общественост в страната, съобщи Ройтерс, като се базира на публикувана през днешния ден позиция на външното министерство. В позицията нито един път не се загатва Русия, която е главен състезател в спора в Сирия.

" Израел споделя интернационалната угриженост за дейностите в Източна Украйна, за сериозната ескалация там и се надява, че ще бъде открито дипломатическо решение ", се споделя в позицията. Израел декларира, че поддържа " териториалната целокупност и суверенитета на Украйна ", само че не дава никакъв коментар за разполагането на съветски войски в двата отделили се региона в източната част на страната, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Израел от дълго време има странна позиция във връзка с Русия, която постоянно е в несъгласие с тази на Запада. Двете страни поддържат координационен механизъм, с който да се избегнат нежелани конфликти в Сирия, където от 2015 година насам са ситуирани съветски войски.

Израел заяви, че ще предложи леговище на представителите на еврейската общественост в Украйна, които напущат страната, само че избегна директни рецензии против Москва. Официален представител на Израел сподели, че позицията е била съгласувана с Вашингтон.

Симона Халперин, която управлява отдела за Европа и Азия на израелското външно министерство, съобщи пред радиото на израелската войска, че " има цялостно схващане " сред Тел Авив и Вашингтон. " Важното е, че Израел не заема страна по този спор ", сподели тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР