Израел преживява безпрецедентна политическа изолация. Това заяви във вторник лидерът

...
Израел преживява безпрецедентна политическа изолация. Това заяви във вторник лидерът
Коментари Харесай

Хамас доволни от международната изолация на Израел

Израел претърпява " невиждана политическа изолираност ". Това съобщи във вторник водачът на палестинската формация " Хамас " оповестява Агенция Франс Прес. 

Така той разяснява  призова за преустановяване на огъня във войната в Газа.

" Въпреки че тази резолюция излезе със забавяне и може да има някои пропуски, които би трябвало да бъдат запълнени, самата резолюция демонстрира, че израелската окупация претърпява невиждана политическа изолираност ", сподели Хания по време на конференция в Техеран след среща с иранския външен министър Хосейн Амир Абдолахиан.

Той добави, че Израел " губи политическо покритие и отбрана даже в Съвета за сигурност " и " Съединени американски щати не са в положение да наложат волята си на интернационалната общественост ". " Ционисткото образувание " " не е съумяло да реализира нито една от своите военни или стратегически цели " след повече от пет месеца война, сподели Хания.
 Снимка 658798
Източник:

Хания и палестинската делегация също по този начин са се срещнали с висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей , съгласно изказване на уеб страницата му.

Иранският водач е похвалил " неповторимата опозиция на палестинските сили " против " закононарушенията и жестокостите на ционисткия режим (Израел), осъществени с цялостната поддръжка на Запада ", съгласно изказването. " Ислямска република Иран няма да се поколебае да поддържа идеята на Палестина и потиснатия народ в Газа ", сподели Хаменей по време на срещата.

Припомняме, че това бе второто посещаване на Хания в Иран след експлоадирането на войната на 7 октомври. Иран поддържа " Хамас " в съвсем шестмесечната война с Израел, която лиши живота на повече от 32 000 палестинци в Газа.

" Хамас " все по този начин държи на предлагането си за помирение с Израел

То включва евакуиране на израелските войски от Газа, връщане на разселените палестинци и " същинска " замяна на пандизчии

Говорителят на иранското външно министерство Насер Канаани назова резолюцията от понеделник " позитивна стъпка ". " По-важна стъпка са ефикасните дейности за използването ѝ ", сподели Канаани.

само че сподели, че прекратяването на огъня би трябвало да бъде непрекъснато.

Съединените щати се въздържаха от гласуването в Организация на обединените нации, предизвиквайки спор със своя съдружник Израел.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели в понеделник, че , както бе планувано, откакто Съединените щати се въздържаха да наложат несъгласие на предлагането на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваващо за преустановяване на огъня в Газа.
 Съединени американски щати упорстват Израел да се въздържа от военна интервенция в Рафах
Съединени американски щати упорстват Израел да се въздържа от военна интервенция в Рафах

Срещата им в Съединени американски щати се организира, откакто стана ясно, че пътуването на делегацията на Израел за разискване на опасенията на Вашингтон е било анулирано

Военната акция на Израел в Газа от 7 октомври насам Това съобщи във вторник специалист на Организация на обединените нации съобщи пред Съвета по правата на индивида на международната организация.

Франческа Албанезе, специалнен докладчик на Организация на обединените нации за правата на индивида в окупираните територии, прикани страните неотложно да наложат наказания и оръжейно ембарго.

" Считам, че има рационални учредения да се счита, че прагът, показващ осъществяването на закононарушението геноцид против палестинците като група в Газа, е доближат ", акцентира тя пред Правния орган на Организация на обединените нации в Женева.

Израел, който не участва на сесията , отхвърли нейните констатации.
 Агенциите на Организация на обединените нации притискат Израел да позволи хранителна помощ за Северна Газа
Агенциите на Организация на обединените нации притискат Израел да позволи хранителна помощ за Северна Газа

Израел ще спре да работи с UNRWA в Газа, обвинявайки филантропичната организация в удължение на спора

" Вместо да търси истината, този специфичен докладчик се пробва да нагоди слаби причини към своeто изопачено и неприлична деформиране на действителността ", уточни израелската дипломатическа задача в Женева. Тя акцентира, че войната ѝ е против " Хамас ", а не против палестинските цивилни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР