Израел не разполага с достатъчен производствен капацитет, за да осигури

...
Израел не разполага с достатъчен производствен капацитет, за да осигури
Коментари Харесай

Израел обясни защо не изпраща на Украйна ПВО системи

Израел не разполага с задоволителен индустриален потенциал, с цел да обезпечи доставки на системи за противовъздушна защита (ПВО) за Украйна. Това съобщи министърът на защитата на еврейската страна Бени Ганц, цитира думите му англоезичното издание The Jerusalem Post.

Говорейки за вероятностите за изпращането на израелски оръжейни системи на Киев, министърът още веднъж акцентира, че Израел доставя на Украйна филантропична помощ и здравно съоръжение, само че не е подготвен да ѝ съобщи смъртоносни оръжия, отбелязва вестникът. В същото време Ганц посочи пред кореспонденти, че " Израел не разполага с индустриален потенциал да достави на Украйна системи за противовъздушна защита ".

" Очевидно е, че даже да решим да променим нашата политика [по отношение на доставките на оръжия за Украйна], е невероятно да изчерпим нашите ресурси от системи за противовъздушна защита. Проверяваме всеки ден какво може да се направи и по какъв начин можем да разтеглим нашата помощ, само че не би трябвало да забравяме, че НАТО стои зад Украйна “, добави израелският министър, съобщи Агенция " Фокус ".

По-рано Украйна се обърна към Израел с претенции за даване на оръжия, в това число системи за противовъздушна защита. Властите на еврейската страна отхвърлиха настояванията, като подчертаха, че страната им поддържа Украйна и ѝ дава забележителна филантропична помощ, само че сега не е в положение да достави оръжие заради ползи на националната сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР