Израел нареди евакуация на цивилните от основния град в южната

...
Израел нареди евакуация на цивилните от основния град в южната
Коментари Харесай

Израелската армия вече е в центъра на Хан Юнис

Израел подреди евакуация на цивилните от главния град в южната част на Ивицата Газа - Хан Юнис. Американският държавен секретар Антъни Блинкен съобщи, че е " наложително " израелските военни дейности в Газа да пазят цивилните и добави, че сраженията би трябвало да бъдат последвани от основаване на палестинска страна.



Израелски танкове си проправиха път до центъра на Хан Юнис от две направления. Цяла нощ в града се водеха тежки сражения, а земята се тресеше от тътена на бомбардировките. Гъсти облаци пушек се издигат над града, който приюти над 1 милион души. Те бяха евакуирани от северната част на Ивицата Газа. След среща на военния кабинет министър председателят Бенямин Нетаняху съобщи, че военните дейности ще станат по-интензивни.

" Войната продължава с още по-голяма мощ и активност, на север и на юг в Газа, с цел да реализираме задачите си - да отстраняваме Хамас, да си върнем заложниците и да подсигуряваме, че Газа в никакъв случай повече няма да е опасност за Израел ", сподели Бенямин Нетаняху - министър председател на Израел.



На цивилните в центъра на Хан Юнис беше подредено да се изтеглят на запад, само че там няма инфраструктура и те не могат да намерят заслон. Хиляди потеглиха на юг към Рафа по отчасти опустошения път Салах ал Дин - главната пътна артерия, свързваща севера с юга.

" Аз съм ранен, щерка ми е сляпа. Опустошени сме. Нямаме пари. Не знам по какъв начин ще оцелеем. Нямаме връзка с Хамас, Фатах или Ислямски джихад, ние сме просто хора, които желаят да живеят спокойно. Не стопират да ни бомбардират, унищожиха живота ни. "



Израелска телевизия популяризира фрагменти от центъра на град Газа. На площад Палестина в центъра на град Газа към този момент се развява израелския народен байрак и е сложена менора във връзка Ханука. На фрагментите са запечатани и полусъблечени палестинци, които са се предали на израелската войска.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР