Използването на виртуална реалност (и дори видеоигри) като алтернатива на

...
Използването на виртуална реалност (и дори видеоигри) като алтернатива на
Коментари Харесай

Френска болница използва VR вместо анестезия



Използването на виртуална действителност (и даже видеоигри) като опция на болкоуспокояващите не е нещо напълно ново. Учените са изцяло наясно с капацитета на VR да разсейва пациентите по време на сеанс при зъболекаря или да се бори с феномена " фантомни болки ", тъй че не е изключително изненадващо, че френска болница употребява VR технологията в незабавните си кабинети.

Програмата е създадена от студенти от болничното заведение Свети Йосиф и оказва помощ на пациенти да покачат толеранса си към болежка без потреблението на химически вещества. Самата система е много елементарна - пациентите поставят чифт VR очила и се потапят в спокойствието на японски градини и заснежени планини.

Според лекар Оливие Ганасия, началник на незабавното поделение на болничното заведение, потреблението на виртуална действителност е сходно на внушаемост: " Системата оказва помощ на пациентите да не концентрират вниманието си върху болката, до момента в който боват обработвани в незабавното. До 10 години виртуалната действителност ще бъде употребена във всички лечебни заведения рутинно ".

Заега обаче VR лечението към момента се смята за пробна и са нужни повече изследвания, с цел да се изключи резултата на плацебо.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР