Използването на антисептици не изключва редовното измиване на ръцете със

...
Използването на антисептици не изключва редовното измиване на ръцете със
Коментари Харесай

Дезинфектантът не изключва миенето на ръцете със сапун в борбата с COVID-19

 Използването на антисептици не изключва постоянното измиване на ръцете със сапун за сполучливата битка с разпространяването на COVID-19. Това припомня Олга Квасова от епидемиологичната работа на съветския регулатор Росспотребнадзор, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" За сполучливата битка с разпространяването на коронавирусната зараза е належащо да се мият ръцете със сапун и да се обработват с антисептик за ръце. Не би трябвало да се изключва нито една от двете обработки ", поучава Олга Квасова.

По нейните думи измиването на ръцете със сапун разрешава да се отделят мръсотията и микроорганизмите, а антисептикът обеззаразява кожата. Когато няма опция за измиване на ръцете, би трябвало да се употребява наличен прийом за стерилизация.

" Когато се завръщаме от улицата, при заемането на работното място, преди хранене, след посещаване на тоалетната - постоянно би трябвало да се мият ръцете. А когато не сме си вкъщи, да вземем за пример в публичния превоз, в магазина, в офиса, обработвайте ръцете с антисептик ", споделя Квасова. Тя даде своите рекомендации по отношение на 15 октомври, Световния ден на чистите ръце, който се отбелязва от 2008 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР