Изпълнителното бюро на БСП проведе извънредно заседание, на което беше

...
Изпълнителното бюро на БСП проведе извънредно заседание, на което беше
Коментари Харесай

БСП сваля доверието от общинските си съветници в София

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия организира изключително съвещание, на което беше разисквано държанието на групата общински съветници от Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет. В позиция от партията показват, че изрично се разграничават от дейностите на общинскитеси съветници и смъкват политическото доверие от тях.

От Българска социалистическа партия показват още, че тези съветници към този момент не съставляват политическата групировка, а единствено себе си и носят персонална отговорност за дейностите си в СОС. И допълват, че на идващото съвещание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни санкции.

До решението се стигна, откакто общинските съветници не извършиха решение 134 от 20.01.2024 година на Националния съвет на Българска социалистическа партия, което гласи: „ Градският съвет на Българска социалистическа партия да издигне кандидатурата на Диана Тонова за ръководител на Столичния общински съвет. Общинските съветници от „ Българска социалистическа партия за България " в гласуването за избор на ръководител на СОС да не поддържат създалите се болшинства в Общинския съвет и да не гласоподават за различен претендент, с изключение на излъчената кандидатура на Диана Тонова “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР