Изпълнителният комитет на БФС взе решение да отнеме членството на

...
Изпълнителният комитет на БФС взе решение да отнеме членството на
Коментари Харесай

Боби Михайлов категоричен! 100 клуба изхвърчат от БФС

Изпълнителният комитет на БФС взе решение да отнеме участието на близо 70 клуба, които участваха в общото заседание на Димитър Бербатов преди няколко дни в НДК.

Още към 30 бяха извадени, тъй като не са вписани в Министерството на младежта и спорта.

По-рано през днешния ден излезе информация, че централата готви изхвърляне на аматьорските клубове, взели участие в незаконния конгрес. ЦСКА, който също поддържа Бербатов, пък отнася санкция.

Случаващото се разяснява и президентът на БФС Борислав Михайлов във фейсбук:

Като президент на Българския футболен съюз постоянно съм призовавал за обединяване на футбола и съм обявявал, че няма да позволи война, макар че против мен се води такава, освен това от самото начало, с всевъзможни средства, в това число и незаконни.

 ⚽️ И от страна на БФС, и от персонално моя страна, са направени голям брой взаимни отстъпки и реверанси както към клубове, по този начин и към обособени персони – още веднъж с единствената цел да бъдат спрени опитите за разцепление, които биха били пагубни за футбола в България. Опити, водени от сляпото предпочитание на една група хора да управлява непременно и даже да постанова волята на малцинството над болшинството.

 ⚽️ Тези хора обаче не схващат функционалността на Българския футболен съюз и на неговия президент – а точно, да потушава концепциите за разцепление; изключително тези, подбудени от користни цели.

 ⚽️ Миналия петък всички станахме очевидци на безусловно нелегитимната и нападателна самодейност на така наречената съпротива.

 ⚽️ Видяхме обществено тъпчене на Устава на БФС и на всички правила за нравственос и морал. Видяхме неглижиране на резултатите от Извънредния конгрес на 12 октомври 2021 година, извършен изцяло транспарантно и съгласно стремежи дневен ред на същите тези „ революционери “.

 ⚽️ И въпреки да не преставам да държа на позицията, че обединяването е верният път за българския футбол, съм задължен да се съобразя както с общото мнение на ФИФА и УЕФА, което изрично удостоверява легитимността на определеното на 12.10.2021 година управление на БФС, по този начин и с импортираните оферти от Комисия "Етика и феърплей " и Аматьорската футболна лига.

 ⚽️ Всички опити за разединение на членовете на БФС са дейности, несъвместими с участието им, по тази причина след задълбочено разискване Изпълнителният комитет единомислещо реши да прибегне към строги наказания за грубото нарушаване на Устава.

 ✅ Вярвам, че с днешните си решения Българският футболен съюз още веднъж показва, че работи в интерес на единението на българските клубове и сподели пътя към по-доброто бъдеще на футбола ни.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР