Изпълнителният директор на ТЕЦ Бобов дол инж. Любомир Спасов съобщи,

...
Изпълнителният директор на ТЕЦ Бобов дол инж. Любомир Спасов съобщи,
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов дол преговаря с General Electric за нови турбини


Изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа Бобов дол инж. Любомир Спасов заяви, че при започване на юни Топлоелектрическа централа Бобов дол е сключила съглашение с подразделението за природен газ на General Electric Vernova за изследване на опциите за развиване на електроцентралата в Бобов дол и подмяна на съществуващите въглищни блокове с два високоефективни газотурбинни елемента.

„ Първо, позволете ми да кажа, че е в действителност вълнуващо за мен, като инженер и енергетик, да си подпомагам с компания като General Electric. Тя е учредена от необикновен откривател като Томас Едисон. Човек, който безусловно промени света със своя талант. Предстои да правим нещо доста съществено с тях. Преговаряме за 2 нови газови мотора, употребяващи последните технологии и отговарящи на всички екологични условия в Европа. Искрено се надявам да сключим тази страхотна договорка, тъй като ще е основна в процеса на енергийната промяна на Топлоелектрическа централа Бобов дол. Целият ни екип е мощно стимулиран да правим енергийния преход по най-хубавия метод, без да забравяме човешкия капитал, с който разполагаме. Няма да допуснем толкоз значим енергиен потенциал като Топлоелектрическа централа Бобов Дол да бъдат рискуван заради неверен метод или недоумение на задачите на Зелената договорка и хиляди в района да останат без работа. Преминаването към природен газ, построяването на фотоволтаичен парк и другите по-малки планове в централата в действителност могат да обезпечат бъдеще и разцвет на тази част от страната ни. Тъй като не желаеме децата ни да търсят шанса си в чужбина, преговаряме с най-хубавата задгранична компания в енергетиката. От най-хубавите в региона търсим най-хубавите и ефикасни уреди “, сподели инж. Любомир Спасов.
-->
От управлението на Топлоелектрическа централа Бобов дол оповестиха, че възнамеряват закупуването на двете газови турбини посредством заемно финансиране, защото инвестицията е непостижима да бъде осъществена със лични средства на компанията.

Инж. Любомир Спасов сподели, че на този стадий към момента не може да даде по-подробна информация за параметрите на договорката, които към момента не престават, само че съобщи, че чакат да получат публична оферта от General Electric скоро.

Христо Ковачки взе участие в полемиките с световния енергиен водач General Electric като водещ специалист по устойчива промяна.

Целият план ще се осъществя в две огромни етапи и съгласно шефа на сдружението, в случай че няма проблеми или зародят нови условия, цялостното му осъществяване се чака да отнеме към 2 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР