Изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на малките и средни

...
Изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на малките и средни
Коментари Харесай

Б. Таков: Забавяне по ваучерната Covid схема, ще се отчита и с изтекъл срок

Изпълнителният шеф на Агенцията за поощряване на дребните и междинни предприятия Бойко Таков заяви за известно закъснение на работата по ваучерната скица за целевото подкрепяне на тези компании в изискванията на пандемията.

Въпреки това, плановете ще бъдат регистрирани, даже и с изминал период, разясни той.

Програмата започва през август предходната година и цели даването на поддръжка посредством достъп до осведомителни и информационни услуги.

За да се разшири обсегът на ваучерната скица, срокът на осъществяването ѝ е продължен доникъде на идната година, а в началото заложените 450 предприятия към този момент са 516 при бюджет от близо 10 милиона лв..

Подадени са повече от 1 800 плана, прегледани са 710, като 114 остават аварийни.

Сигналите за закъснението при отчитането и разплащането Бойко Таков изясни със основаната от пандемията обстановка:

" Апелирам към вас за малко самообладание. Ако се забавим в действителност, при нас обстановката също не е лека. Процесът върви в безусловно добра кондиция и всички претенденти ще могат да отчетат своите планове, да не се тормозят, даже в случай че за някой срокът е изминал ".

Схемата предлага два вида ваучери в размер на пет хиляди лв. за разработване на платформи, уеб страница или мобилни приложения и 20 хиляди лв. за цифров маркетинг, усъвършенстване на процеси или обезпечаване на кибер и осведомителна сигурност.

Финансовата поддръжка е по оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР