Изпълнителните директори посочват облачните технологии, изкуствения интелект и Интернет на

...
Изпълнителните директори посочват облачните технологии, изкуствения интелект и Интернет на
Коментари Харесай

Проучване: Трябват кадри, технологии и партньорства след ковид

Изпълнителните шефове показват облачните технологии, изкуствения разсъдък и Интернет на нещата като най-важните технологии, които могат да донесат изгоди за техния бизнес
Ново световно изследване на IBM Institute for Business Value (IBV) измежду изпълнителни шефове на компании от целия свят разкрива, че най-голямото предизвикателство през идващите няколко години за доста от интервюираните е ръководството на работна мощ във всички области.

Едни от най-хубавите изпълнителни шефове на компании с растеж на приходите от 20%,  взели участие в изследването, считат, че за реализиране на триумф след пандемията от COVID-19 са най-важни гениите, технологиите и сътрудниците.

Проучването „ Открийте най-важното за вашата компания “ (Find your essential) обгръща 3000 изпълнителни шефове в 26 промишлености и близо 50 страни. То е извършено е в съдействие с Oxford Economics и се употребява с повече от 20-годишния опит на IBM в годишните изследвания измежду основни изпълнителни шефове.

„ Пандемията от COVID-19 провокира доста водачи да преоткрият и ускорят своите тактики за цифровизация. “, сподели Георги Ганев, търговски шеф на IBM България. „ Проучването демонстрира, че изпълнителните шефове от ЦИЕ и други елементи на света значително мислят сходно, когато става въпрос за назоваването на четирите напредничави технологии – Интернет на нещата, хибридни облачни технологии, изкуствен интелект и автоматизация, които ще създадат бизнеса им по-интелигентен, по-бърз и по-устойчив на фона на измененията, които пандемията внесе във всички браншове. "  

Избор на гъвкави и мащабируеми технологии в основата на бизнеса

Анкетираните в международен мащаб основни изпълнителни шефове споделиха, че облачните технологии, интернет на нещата, и роботизираната автоматизация на процесите (RPA) са най-хубавите технологии, които ще донесат изгоди за техния бизнес през идващите няколко години. 

Според изпълнителните шефове на фирмите с по-слаби резултати, слагането на технологиите в основата на бизнесите им е двойно по-голямо предизвикателство. Мениджърите на по-успешните организации, осъзнават, че е значимо да са в крайник с нововъзникващите технологии, защото те еволюират и надлежно е нужна и смяна в използването им в основата на бизнеса. 

„ Отличниците “ в международен мащаб чакат изкуственият разсъдък да реализира резултати през идващите две до три години. За разлика от тях, двойно по-малко от интервюираните изпълнителни шефове на фирмите с по-слабо показване не споделят това мнение. Тезата на IBM е, че водачите на по-успешните компании може да са по-напред от своите сътрудници при внедряването на ИИ в своите организации. Те слагат изкуствен интелект в основата на интелигентните работни процеси, вместо единствено в еднократни или несвързани пилотни планове.

Изградени върху хибридна облачна инфраструктура технологии, като изкуствения разсъдък, Интернет на нещата и автоматизацията могат да създадат главните основни бизнес процеси като верига за доставки, финанси, човешки запаси, публични поръчки, по-адаптивни и интелигентни, позволявайки по-голяма успеваемост и резултатност в непрекъснато изменящата се бизнес среда и да дават повече данни в действително време във всички бизнес звена.

Залагаме на човешкия запас

Годишното изследване на IBM откри, че за по-голямата част от интервюираните въвеждането на отдалечена работа е бил главен приоритет през 2020 година Половината от изпълнителните шефове на най-успешните компании смятат, че дистанционното управление на личния състав във всяка сфера ще бъде най-важното предизвикателство за водачите през идващите няколко години. За съпоставяне, единствено 25% от мениджърите на компании с най-слабо показване в класацията за 20% растеж на приходите, дефинират това за приоритет.

В допълнение, 77% от изпълнителните шефове на по-добре представящите се компании оповестяват, че ще се концентрират върху благосъстоянието на чиновниците, даже в случай че това се отразява на краткосрочните бизнес резултати.  За съпоставяне, този % при  мениджърите на компании с по-ниски резултати е 39%. Това демонстрира, че интервюираните водачи на топ организации в този миг са мощно фокусирани върху човешкия запас.

Свързано световно изследване на потребителите на IBM, пък демонстрира, че всеки четвърти чиновник оповестява, че възнамерява да смени работодателя през 2021 година, като показва нуждата от по-гъвкав график на работа или местонахождение като съществена причина за това.

Партньорства за реализиране на триумф посредством нововъведения

Изпълнителните шефове на по-успешните компании също по този начин слагат по-голям фокус върху партньорствата, съгласно изследването на IBV. 63% от тях споделят, че партньорствата са станали по-важни за стимулиране на бизнес представянето. Само към половината от мениджърите на по-слабо показаните компании споделят същото. Въз основа на резултатите от това изследване, тезата на IBM е, че изпълнителните шефове на фирмите водачи понижават фокуса си върху личните си мощни страни и разчитат на сътрудници и екосистеми за достъп до разнообразни хрумвания и благоприятни условия за нововъведения.

В допълнение, IBM отбелязва, че екосистемите могат да играят основна роля в стимулирането на трайни промени, защото доста водачи от ден на ден виждат по какъв начин техните организации могат да оказват помощ за справяне с взаимосвързани световни проблеми, като изменението на климата. 

Проучването на IBV включва рекомендации от IBM за това по какъв начин водачите могат да употребяват моментната обстановка, с цел да се пренастроят и да се съсредоточат върху това, което може да е от значително значение за триумфа: избор на гъвкави и мащабируеми софтуерни платформи, като отворен хибриден облак, вложение в цялостното богатство на своите чиновници и основаване на партньорства, водещи до триумф с открит иновационен метод.

Институтът за бизнес стойност на IBM (IBV) дава надеждни бизнес разбори от нашата позиция в пресечната точка на технологиите и бизнеса. Институтът съчетава опита на стратези в промишлеността, водещи учени и специалисти по тематиката, които се основават на данни от световни изследвания и резултати от представянето на разнообразни компании. Портфолиото на IBV за водачество на мисълта (thought leadership) включва задълбочени изследвания, сравнителни разбори на успеваемостта, визуализации на данни, които подкрепят взимането на бизнес решения в разнообразни райони, промишлености и по отношение на избора на технологии. Следвайте @IBMIBV в Twitter. Ако желаете да получавате новаторски хрумвания по имейл, посетете www.ibm.com/ibv.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР